Vágólapra másolva!
Mind a Dunaferr, mind a Győri Graboplast ETO bombaerős csoportba kerül a nőikézilabda-BL-ben. A keddi sorsoláson a magyar bajnok győriek kiemeltként is erős ellenfeleket kaptak a macedón Kometal Szkopjét, az orosz Dinamo Volgogradot és a dán Aalborgot. A Dunaferr a szokásoknak megfelelően nem tudta elkerülni a címvédő dán Slagelsét, de nem lesz könnyű ellenfél a Lada Toljatti (orosz) és a Knjaz Milos (szerb-montenegrói) sem.

Nincs szerencséje a Dunaferr nőikézilabda-csapatának, amely zsinórban negyedik alkalommal került össze a nemzetközi sorozatban a dán Slagelsével. A párharcban egyetlen pozitívum, hogy az előző három alkalommal ellentétben legalább nemcsak ez a párharc dönt a továbbjutásról (illetve a kiesésről), bár a kvartettben szereplő orosz Lada Toljatti és szerb-montenegrói Knjaz Milos sem ígérkezik sétagaloppak.

"Minden csoport és ellenfél nehéz. A Slagelse a világ legjobbja, sose jó vele találkozni. Ennek ellenére mindenki ellen győzni szeretnénk. Akkor lesz erre esélyünk, ha jó teljesítményt nyújtunk" - nyilatkozta Kocsis Erzsébet, a Dunaferr ügyvezető igazgatója.

A Győri Graboplast ETO KC-nak szintén lesz orosz (Dinamo Volgograd) és dán (Aalborg) riválisa, ugyanakkor a macedón Kometal Szkopje is a D jelű csoportban kapott helyet a bécsi sorsoláson.

"Kerülhettünk volna könnyebb csoportba, de nem esünk kétségbe, mert otthon mindhárom csapatot megverjük, Minden azon múlik, hogyan szerepelünk idegenben. A Szkopje nem véletlenül játszott BL-döntőt, bombaerős csapat, de talán az Aalborg és a Volgograd ellen be tudjuk gyűjteni a továbbjutáshoz szükséges pontokat" - mondta Róth Kálmán, a győriek szakvezetője.

A legnagyobb rivális, tavaly BL-döntőt játszó Kometal elnöke, Ivan Bojkov is úgy látja, ez a két gárda emelkedik ki a csoporból.

"Nem könnyű, de nem is nehéz csoport. Reméljük, nemcsak a negyeddöntőig, de legalább az elődöntőig eljutunk, a C csoport annyival könnyebb, normálisabb. A legnehezebb ellenfél a magyar csapat lesz, kettőnk párharca dönti majd el a csoportelsőséget. Elég időnk lesz a felkészülésre, s a BL rajtjáig még legalább egy új átlövőt szeretnénk szerződtetni."

Mind a négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK negyeddöntőjébe, míg az utolsók búcsúznak.

A férfi EHF-kupában a 16 közé jutásért a Dunaferr a Bajnokok Ligája-selejtezőjében elvérzett Besiktassal, a Tatabánya-Carbonex pedig a svájci Thunnal mérkőzik. Utóbbi csata nem ígérkezik könnyűnek.

A női EHF-kupában mindhárom magyar gárda otthon kezd. A címvédő székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding az osztrák Atzgersdorf, a Ferencváros a BL-kvalifikációban elbukó portugál Madeira, a Debrecen pedig a norvég Tertnes Bergen csapatával találkozik a 16 közé kerülésért. Igazából a hajdúságiak van félnivalójuk, mert a norvég női kézilabdázás a világ közvetlen élmezőnyéhez tartozik.

A KEK-ben a Vácnak nem volt szerencséje, a szerb-montenegrói Nis ugyanis veszélyes ellenfélnek ígérkezik.

nők
Bajnokok Ligája
A csoport:
Krim Ljubljana (szlovén), Larvik (norvég), Elda Prestigio (spanyol), Viborg (dán)
B csoport: Slagelse (dán), Lada Toljatti (orosz), DUNAFERR, Knjaz Milos (szerb-montenegrói)
C csoport: Astroc Sagunto (spanyol), Hypo Niederösterreich (osztrák), Byasen Trondheim (norvég), Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói)
D csoport: GYŐRI GRABOPLAST ETO KC, Kometal Szkopje (macedón), Dinamo Volgograd (orosz), Aalborg (dán)

játéknapok: 2006. január 7/8., 14/15., 21/22., 28/29., február 11/12., 18/19.

A csoportok első két helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe (B2-A1, A2-B1, D2-C1, C2-D1), míg a harmadikok átkerülnek a KEK negyeddöntőjébe.

EHF-kupa, a 16 közé jutásért:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Atzgersdorf (osztrák)
Ferencváros - Madeira (portugál)
Debrecen - Tertnes Bergen (norvég)
játéknapok: 2006. január 7/8. és 14/15.

KEK, 3. forduló:
Vác - Naisa Nis (szerb-montenegrói)
játéknapok: 2006. január 7/8. és 14/15.

férfiak, EHF-kupa, a 16 közé jutásért
Dunaferr - Besiktas (török)
Wacker Thun (svájci) - Tatabánya-Carbonex
játéknapok: november 5/6. és 12/13.

(MTI) / [origo]