Vágólapra másolva!
Három játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a DAC-Invitel nyerte 5-0-ra az eredetileg az Alba Volán-Fevita 2-1-es győzelmével végződött pénteki jégkorong Borsodi Liga-mérkőzést.

Szerdán a fehérváriak FTC elleni találkozóján derült ki, hogy Holéczy, Buril és Ondrejcik igazolásából hiányzott az érvényességet igazoló pecsét. Palla Antal, az Alba Volán technikai vezetője a szövetségben gyorsan érvényesíttette a papírokat, így a hokisok a második harmadtól már jégre léphettek. Az összecsapást meglepetésre az FTC nyerte 2-0-ra.

A fehérváriak pénteki, Dunaújváros elleni mérkőzésének három pontját a DAC kapja, bár a végső szót pénteken a versenybíróság mondja ki. A találkozó egyben Interliga-összecsapás is volt, ebben a vonatkozásban a testületnek külön kell mérlegelnie a helyzetet, mivel az Interligára más játékengedély érvényes.

Ocskay Gábor, az Alba Volán menedzsere jelezte, fellebbeznek, ha elvesztik a három pontot. Hozzátette, a szövetség az egész idényre megadta a játékengedélyt, így a szervezet részéről történhetett adminisztrációs hiba. Másodfokon az elnökség illetékes dönteni az ügyben.