Vágólapra másolva!
Kedd délelőtt találkoztak először az áprilisi debreceni divízió I-es világbajnokság után a magyar jégkorong-válogatott tagjai, akik péntektől vasárnapig az Újpest Megyeri úti csarnokában a Skoda-kupán szerepelnek.

Pat Cortina szövetségi kapitány nehéz helyzetben van, hiszen sok a sérült: a dunaújvárosi Peterdi, Erdősi, Orsó és Vas Márton, valamint a székesfehérvári Kangyal, Sille, Gröschl és Kovács sem áll rendelkezésre. Ezen kívül a tengerentúlon szolgáló Vas János is hiányozni fog, Csibi és Fodor pedig csupán egy hete hadra fogható.

A gárda keddi szárazedzésén egy fővel bővült a maródiak listája, mivel Budai Krisztián, az Alba Volán-Fevita kapusa lábsérülést szenvedett. A hálóőr térdét több öltéssel kellett összevarrni, így orvosi utasításra kihagyja a tornát. Hasonlóan járt csapattársa, Ratislav Ondrejcik is, aki egy gátugrást követően szenvedett izomhúzódást. Viszont az Olaszországban légióskodó Szuper már vasárnap hazaérkezett, és nagy elszántsággal várja a nemzetközi tornát.

"Bár a szombati bajnokin otthon vereséget szenvedtünk, ennek ellenére jó a kedvem, hiszen 13 forduló után vezetjük a tabellát a nagyon erős olasz élvonalban. Jó formában érzem magam, és remélem, hogy a válogatott segítségére lehetek. Mindig nagy kedvvel jövök haza, és külön öröm, hogy most hazai pályán szerepel a nemzeti csapat" - mondta a kedd délelőtti fizikai teszt előtt az Asigo kapusa.

Először kapott meghívót a honosítási folyamaton átesett Ondrejcik és Holéczy, az Alba Volán két játékosa. A válogatott kedd délután 17 órától már jeges edzés tart, s így lesz ez szerdán és csütörtökön kétszer, valamint péntek, szombat és vasárnap délelőtt.

Az utolsó három napon 15 és 18.30-tól rendezik a Skoda-kupa mérkőzéseit. A magyarok sorrendben a Kontinentális-kupa-győztes szlovák Zvolen (Zólyom), majd egy japán és végül egy román együttessel találkoznak, mindig a későbbi időpontban.

A keret:
kapusok: Bernei (Újpest), Szuper (Asiago, olasz)
hátvédek: Szélig (DAC), Horváth A., (Újpest), Lencsés (DAC), Svasznek (Alba Volán), Szajbert K. (Újpest), Tokaji (DAC), Tőkési (Alba Volán)
csatárok: Csibi (Alba Volán), Feil (FTC), Fekete D. (Dornbirn, osztrák), Fodor (Alba Volán), Gergely Cs. (Újpest), Hoffmann (FTC), Holéczy (Alba Volán), Kiss G. (Alba Volán), Ladányi (Újpest), Majoross (Alba Volán), Ocskay (Alba Volán), Palkovics (Alba Volán), Rajz (Alba Volán), Simon (Alba Volán), Vaszjunyin (Alba Volán).