Vágólapra másolva!
Döntetlent játszott a magyar jégkorong-válogatott a Kontinentális-kupa-győztes szlovák Zvolen (Zólyom) csapatával a Skoda-kupa első fordulójában, pénteken a Megyeri úton.

1. forduló:
Magyarország - Zvolen (szlovák) 3-3 (1-1, 0-0, 2-2)
gól:
Palkovics (20.), Ladányi (52.), Svasznek (54.), illetve Gaspar (11.), Sechny (48.), Paciga (57.)

Az újpesti jégkorongsport 50 éves fennállása során most játszott először a magyar válogatott a Megyeri úton. Nagy iramban kezdett a meccs délelőttjén Budapestre érkező Zvolen, sorra dolgozta ki a helyzeteket, ennek eredményeként pedig a 11. percben egy védelmi hiba után Gaspar emelése révén Szuper fejvédőjéről került a korong a hálóba. Később felvette a ritmust az erősen tartalékos hazai gárda, és a szünet előtt Palkovics emberelőnyben szép cselt követően egyenlített.

A középső harmadban főleg a küzdelem dominált, a kapusok biztosan védtek, ha esetleg dolguk akadt. Az utolsó játékrészben a vendégek kettős létszámfölényüket váltották gólra, azonban hamar sikerült egyenlíteni, Gergely hosszú passzából Ladányi volt eredményes. Aztán fél perc múlva ritkán látható találattal fordítottak a hazaiak, Svasznek távoli lövése irányt változtatott az egyik védő botján, és a zólyomi kapus keze fölött átpattanva kötött ki a pakk a hálóban.

A hajrára is maradt gól, a kiugró Paciga Szuper lába között talált be. Kisvártatva Palkovics emelt a szlovák kapuvasra, így maradt az igazságos döntetlen.

További eredmény:
Románia - Japán 4-3