Vágólapra másolva!
Szoros meccsen, nagy küzdelemben a jobb irányítóval és jobb hajrával rendelkező Szolnoki Olaj nyert a Sopron otthonában a férfikosárlabda-bajnokságban.

férfikosárlabda-bajnokság:
Soproni sÖrdögök - Szolnoki Olaj 67-70 (13-12, 17-12, 18-18, 14-20, 5-8) - hosszabbítás után
Sopron, 800 néző
Sopron: Bowman 21, Vuleta 15/6, Porzingis 10/3, Körtélyesi 9, Palotai 4/3, Csaplár Nagy 4, Boldizsár 3, Carr 1
Szolnok: Kelley 32/3, Hartvich 11/3, Joksimovic 7, Kurasov 5, Soares 4/3, Fülöp 4, Harazin 4, Puskás 3

A hazaiak rögtön a mérkőzés elején kicsikartak egy kis előnyt, amit aztán sokáig tartogattak is. A Szolnok nem tudott fordítani, de a Sopronnak sem sikerült meglépni, így az első játékrész mindössze egypontos hazai előnnyel zárult.

A folytatásban lábra kaptak a hazaiak, és bár a meccset nem döntötték el, a félidőre hat pontra duzzasztották az előnyt, Bowman 16 pontig jutott az első játékrészben. A vendégek ebben a periódusban nem voltak túl acélosak, egyedül a ponterős irányító, Kelley nem ismert megalkuvást.

A sÖrdögök nem túl megnyugtató arányú vezetésük ellenére is higgadtan őrizték az előnyt az eredmény után szaladó olajosok ellen. A Szolnok dolga egyre nehezebb lett, a hátrány nem csökkent, ellenben a 36. percre már három alapember is kipontozódott, a cserék és a fáradhatatlanul eredményes Kelley révén mégis az Olajnak ment jobban.

Bár az utolsó percre nyolcpontos soproni előnnyel fordultak a csapatok, a vendégeknek sikerült az egyenlítés, jöhetett a hosszabbítás. A Szolnok jobban bírta a túlórázást, mint az idegileg elfáradó Sopron, és bár egypontos vendégvezetésnél lett volna lehetősége a sÖrdögöknek a győzelemre, az utolsó dobás nem ment be, így az Olaj örülhetett.

(MobilPress)