Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő hazai gárda, a Honvéd egygólos győzelmét hozta a férfi vízilabda ob I vasárnapi rangadója a Kőér utcában, ahol az eddigi fellépésig az idényben szintén veretlen Eger vendégeskedett.

Férfi NB I, eredmény:
Domino-BHSE - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 11-10 (4-2, 3-3, 2-1, 2-4)
gól: Biros 5, Kiss G. 4, Benedek, Molnár 1-1, illetve Császár, Kis, Baco, Kiss Cs., Hegedűs 2-2.

A 250. élvonalbeli bajnokiját játszó, kétszeres olimpiai bajnok - a vasárnapi meccsen négyszer eredményes - Kiss Gergely és a góllövőlistát vezető, szintén kétszeres ötkarikás aranyérmes Biros Péter találataival villámgyorsan ellépett a Honvéd (3-0). A második negyedben azonban 4-3-ra felzárkózott az Eger, s a rendre egy-két gólos hazai előnytartás után csak a harmadik nyolc percben hízott először jelentősebbre a különbség (8-5).

A "góltávolság-őrzést" sikerrel valósította meg a negyedik negyedben a Honvéd, egészen 10-7-ig, akkor azonban két egri villanás nyomán (10-9) felettébb izgalmassá vált a hajrá, amelyben aztán Biros ötödik gólja döntött. A vendégek erejéből - és főképpen idejéből - már csak a szépítésre tellett.

Az ob I vasárnapi programja eredetileg még további négy meccset foglalt volna magába, a 19 órára kiírt PVSK-Fűszért - OSC-Kaposvár találkozót azonban nem tudják lejátszani, ugyanis a mérkőzés helyszínéül kijelölt pécsi hullámfürdőben éjjel mintegy 80 négyzetméteres részen leszakadt az álmennyezet. Az eset során senki nem sérült meg, de a létesítményt azonnal bezárták.

További eredmény:
Betonút-FTC - Szolnoki Főiskola VSC 11-6 (2-1, 2-3, 2-1, 5-1)