Vágólapra másolva!
A jégkorong Interligában a tabella második helyén álló Alba Volán a harmadik Olimpija Ljubljanát fogadta és végül 2-1-es vereséget szenvedett szlovén riválisától. A hazai csapat az első harmadot átaludta, így később hiába alakított ki számos lehetőséget, nem tudott felzárkózni és az eredményt sem tudta megfordítani. A vendégek győzelme után a két együttes helyet cserélt a tabellán.

jégkorong Interliga:
Alba Volán-FeVita - Olimpija Ljubljana (szlovén) 1-2 ( 0-1, 1-1, 0-0)
Székesfehérvár, 800 néző
v.: Kovács B. (Soós, Gebei)
gól: Buril (21.), ill. Cvetek (6.), M. Hocevar (37.)
kiállítások: 6. ill. 16. perc

Jobban kezdtek a vendégek és gyorsan megszerezték a vezetést. A 6. percben szép szlovén támadás végén az üresbe korcsolyázó Cvetek elé került a korong, aki a védők hibáját kihasználva hat méterről a kapu közepébe lőtt. Az Olimpija lendületesen és határozottan játszott és folyamatosan tűz alatt tartotta Budai kapuját.

Az Alba Volán a harmad végére lendült bele, jellemző, hogy az első hazai kapura lövés a 18. percben történt, amikor a büntetőpadról visszatérő Gröschl passzolt Holeczyhez, a csatár lövése pedig centiméterekkel a jobb kapuvas mellett ment el.

Jót tett a szünet a székesfehérvári együttesnek, amely a játékrész elején azonnal egyenlített. A 21. percben Buril kapott kiváló indítást Ocskaytól, majd 10 méterről a rövid felső sarokba bombázott. Tíz perccel később Simon találta telibe a bal kapuvasat, majd egy Majoross-Gröschl akció végén utóbbi a kimozduló kapusba lőtte a korongot.

A 37. percben furcsa góllal jutott ismét előnyhöz az Olimpija, a szlovének lövése ugyanis Budai kapus fejvédőjét érte. A szabályok értelmében ilyen esetben meg kellene állítani a játékot, ez azonban nem történt meg, így lepattanó korongot M. Hocevar testével a gólvonal mögé juttatta. Kovács játékvezető a hazaiak tiltakozása ellenére érvényesnek ítélte a találatot.

Gól nélkül telt le az utolsó húsz perc, és bár a hazaiak előtt adódott több lehetőség, a szlovén kapu az utolsó felvonásban érintetlen maradt. Palkovics a 46. percben nagy helyzetet hagyott ki, amikor a kapu fölé lőtt, majd két perccel később a kapusba bombázott.

A vendégeknél Cvetek a kék vonalról eresztett meg egy lövést, amely a kapuvasat találta el, később pedig Ocskay lövésénél védett Hocevar. Pat Cortina az utolsó percben kockáztatott és lehozta Budait, de a Volán a létszámfölényt nem tudta gólra váltani, így az eredmény nem változott. Az Alba Volánnál a helyzetkihasználás és az emberelőnyök értékesítése sem működött tökéletesen, így végül vendéggyőzelem született.

(MobilPress)