Vágólapra másolva!
December 5-18-a között az oroszországi Szentpétervár ad otthont a XVII. nőikézilabda-világbajnokságnak. Az [origo] a helyszíni beszámolók és tudósítások mellett Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatának 136-szoros válogatott játékosának szakértő segítségére is számíthat. Beáta ezúttal a hollandok elleni középdöntő-meccsről formált véleményt.

Videoösszefoglaló a meccsről

"Szerencsére megvan a győzelem, s nagyon simán. Talán az ausztrál, a koreai és ez a találkozó jött össze a legkönnyebben. Nagyon jól kezdtük a meccset, de a sok kiállítás megfogott bennünket. Főleg a hármas pozícióban akadtak nehézségeink, ahol két potenciális játékosunkat, Tóthot és Hpornyákot küldték a piros lap határára, s Szűcs Gabi mellett azért zajlottak az események. Neki még több időre van szüksége, hogy lereagálja a dolgokat. A meccs folyamára jellemző volt, hogy teljesen mindegy ki őrizte, a beállóst nem tudtuk tartani a pattintott bejátszásokkal.

Az oroszok ellen is nehéz lesz, ez nekik is nagy fegyverük, Bodnyevát nem kell félteni, polipkézzel rendelkezik, s mindent elér.

Azon kívül, hogy hullámvölgybe kerültük, utána mostani vb-koreográfia következett: újra kezdtük nulláról, s talpra álltunk.

Hétfőn láttam ezeket a hollandokat a norvégok ellen, ha azt a formát hozzák, azt mondom, hogy jobban izgultam volna. Mos viszont lehetett látni, dinamikában nem tudták a formájukat tartani. Voltak szép megmodulásaik, néha Van der Wisselt nem tudtuk tartani, de ez hatvan perce úgy érzem, belefér.

Nagyon sok gólt lövünk, ez jó, a védekezésünk az ami, a vb előtt és a világbajnokságon is problematikusabb volt, de meccsről meccsre ebben is belerázódunk. Görbicz hál' Istennek a hétfői fáradtság után most megint remekül játszott. Igazából az, hogy Pálinger hozza magát folyamatosan, hogy támadásban mindig van egy-két ember, most például Mehlmann Ibi, vagy Ferling Detti és Vérten Orsi, sokat segít. Nagyon pozitív volt Kovacsicz Mónika beugrása, nem lehet egyszerű meccseket a lelátóról nézni, majd pályára lépni.

Jön egy nap pihenő, s majd meglátjuk, Andrásék milyen taktikát választanak az oroszok ellen, csütörtökön."