Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron a nőikosárlabda Euroliga harmadik fordulójában hárompontos vereséget szenvedett Gdynia otthonában, így volt miért visszavágni a hazai mérkőzésen. A vendégek az első percekben előnyhöz jutottak, ám ezt követően végig vezetett a magyar csapat és végül magabiztosan, 90-76-ra nyert.

nőikosárlabda Euroliga, B csoport, 8. forduló:
MKB-Euroleasing Sopron - Lotos Gdynia 90-76 (22-16, 21-21, 28-17, 19-22)
Sopron, 1300 néző
v.: Janac (szlovák), Jovovic (horvát)
Sopron: Cserny 26, Honti 4, Károlyi 12, Teasley 12, Matovic 20, cserék: Eördögh 6, Gorbunova 8, Horváth Zs. 2, Kocsis.
Gdynia: Pawlak 4, Sarenac 15, Bibrzycka 8, Kovacsevic 23, Kobryn 14, cserék: Cikosova 2, Leciejewska 10, Gatialova

Ráijesztett a Sopronra a lengyel együttes, amely remek rajtot produkált és gyorsan elhúzott 9-3-ra. A magyar csapat védekezése az első percekben nem működött olajozottan, ám Cserny vezérletével hamar magukra találtak a hazaiak és egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is megszerezték.

Az első negyed végére a jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően kialakult a hatpontos soproni előny. A második játékrészben Natalia Hejkova együttese ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Cserny Réka továbbra is parádésan játszott és a negyed elején már 11 pontnál járt.

A hazaiak védekezése egyre jobban összeállt, és bár a büntetők értékesítése nem sikerült túl jól, elöl magabiztosan szórták a kosarakat Matovicék. Egyre nőtt a különbség, a lengyelek ezúttal nem tűntek félelmetes ellenfélnek, így a félidőre kialakult 43-37-es vezetést látva lassan megnyugodott a hazai közönség is.

A mérkőzés képe nem változott, a mieink továbbra is tartották előnyüket, a lepattanók megszerzésével, a dobószázalék javulásával egyértelművé vált a soproniak fölénye. Nikki Teasley kiváló irányításával a 24. percben már 57-43-ra elhúzott a magyar csapat, amely egyre növelte előnyét, így az utolsó húsz percet 71-54-es vezetéssel kezdhette az MKB.

Az utolsó felvonásban kissé kiengedtek Hontiék, így a vendégek feljöttek és 12 pontra megközelítették a Sopront. Hejkova időkérése azonban jót tett, a játékosok összekapták magukat, így lassan eldőlni látszott a találkozó. A hazaiaknál a csereemberek, Gorbunova és Eördögh is nagyszerűen teljesítettek, így igazi csapatmunkával sikerült megszerezni a győzelmet.

(MobilPress)

Euroliga: Gdyniát fogad a Sopron, Belgiumban a Pécshttp://origo.hu/sport/csapat/kosarlabda/20051213vasarnap.html?pIdx=1