Vágólapra másolva!
December 5-18-a között az oroszországi Szentpétervár ad otthont a XVII. nőikézilabda-világbajnokságnak. Az [origo] a helyszíni beszámolók és tudósítások mellett Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatának 136-szoros válogatott játékosának szakértő segítségére is számíthat. Beáta ezúttal a románok elleni elődöntőről formált véleményt.

"Azt mondják a szakemberek, egy meccsen, azaz hatvan perc alatt 10-12 technikai hibát szabad csak elkövetnie egy csapatnak - mi ennyit csináltunk egy játékrész során, hiszen az első félidőben 15-öt bakiztunk. Ennyi hibával ilyen szinten nem lehet meccset nyerni.

Szélen bizonytalanok voltunk, pedig az első félidőben Dinu rossz százalékkal is védett, így meg lehetett volna fogni minden posztról, még átlövésekkel is. A második félidőben azonban Tamas 62 százalékot produkált, nagyon komolyan kivette részét a sikerből.

Sajnos olyan hibákat követtünk el, amit megbüntettek keményen: például Gogirlát passzív játéknál le kell ütközni, hiszen ismerjük őt a magyar bajnokságból, hogy el fogja lőni, bevállalja. Pechünkre meg is tette...

Agresszívabbnak éreztem a románokat, nálunk ellenben hiányzott a dinamika, nem voltak labda nélküli mozgások, így szétvertek minket a védekezés során. Mehlmannak és Ferlingnek voltak szép átlövései, de ők is úgy tudták megoldani a feladatot, hogy labda nélkül megindultak, s helyet csináltak maguknak.

Beállós játékunk nem érvényesült, Borbás Ritát elnyomták a védők. Volt egy-két elzárás, amivel tudott segíteni, de igazából a gólerőssége hiányzott. Talán meg lehetett volna próbálni Őri Cilit, hiszen különösebb vesztenivalónk nem volt. Az oroszok ellen jól játszott, lőtt három gólt, összehozott pár hetest, a románok ellen talán a testtömegét kihasználva jobban tudott volna zárni a társaknak.

Kulcsjátékosaink közül Tóthra és Görbiczre olyan szinten készült fel az ellenfél, hogy nem tudtak újat mutatni.

Enerváltabbak voltunk, nem hoztunk jó döntéseket, a hajrában Szűcs és Balogh helyzeténél, ha passzolnak, akkor máris 26-26 - de az is csak azt mutatja, rossz játékkal is partiban tudtunk lenni a románokkal.

A bírókat csak picit venném bele az elemzésbe, mert az első félidőben jogosan ítéltek a belemenéseket ellenünk, a második félidőben viszont ugyanilyen román hibákat nem fújtak be - talán ha megteszik, ellenfelünk is bizonytalanabbá vált volna.

Összességében azt kell mondanom, az a csapat nyert, amely kevesebbet hibázott."