Vágólapra másolva!
Harmadik mérkőzését is megnyerte a Domino-BHSE férfivízilabda-csapata, amely a 2006 Sziget Grand Prix elnevezésű négyes torna harmadik napján 14-12-re verte a Dermax-UTE-VB Leasing együttesét. A második helyen a szerb-montenegrói Partizan Raiffeisen Beograd zárt, miután a helyosztónak is beillő meccsen 12-10-re győzte le az orosz Szintez Kazanyt.

Csütörtökön a 2006 Sziget Grand Prix elnevezésű férfivízilabda-torna második helyéért szállt medencébe szerb-montenegrói Partizan Raiffeisen Beograd és az orosz Szintez Kazany csapata. Az első negyedet még a belgrádiak nyerték 2-1-re, ám hiába lőtt egy félidő alatt három gólt Ikodinovic, a másik oldalon a triplázó Zakirov révén már a Kazany fordult 5-3-mal.

Dejan Udovicic edző a szünetben rendet tett a fejekben, mert a Partizan 5-1-es részsikert produkált, Ikodinovic brillírozott, de Pijetlovic kapus is kivette részét az eredmény megfordításából (8-6).

A zárónegyedben Ikodinovic még három gólt vállalt, összességében meg sem állt nyolcig - a hetedik találatát például a kapus kiállítása miatt honfitársának, Savicnak lőtte büntetőből.

A végeredmény 12-10 lett, ezzel a torna második helyén a Partizan zárt, a bronzérem a Kazanynak jutott.

Dejan Udovicic, a Partizan szakvezetője: "Nehezen lendültünk játékba, de szerencsére sikerült megállítottuk az ellenfél kontráit. Csapatom nagyon fiatal még, mindössze egy világklasszisunk van, Danilo Ikodinovic, összességében jól játszottunk, elégedett vagyok."

Andrej Afanaszjev, a Kazany másodedzője: "Számunkra minden mérkőzés jól jött, nagyon köszönjük a meghívást, elégedettek vagyunk a tornával. A meccsen kiütközött rutintalanságunk, főleg a második félidőben."

2006 Sziget Grand Prix, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Partizan Raiffeisen Beograd - Sintez Kazany 12-10 (2-1, 1-4, 5-1, 4-4)
gólszerzők: Ikodinovic 8, Cuk 1, Nastran 1, Filipovic 1, Vejzagic 1, illetve Zakirov 4, Schertwitis 3, Zinnurov 1, Baszik 1, Zsivcsikov 1.

A nap második összecsapásának már csupán presztízsértéke maradt, hiszen a tornagyőztes Domino-BHSE és a 4. helyen záró Dermax-UTE-VB Leasing csapott össze egymással.

Négy perc elteltével kisebb meglepetésre 4-1-es újpesti előnyt mutatott az eredményjelző, a bajnok védekezési hibáit jól használták ki Dávidék, s nyolc perc alatt 6-4-es előnyre tettek szert.

A második negyedben 8-6-ig tartott a lendület, ám a pontosabbá váló Domino a három gólt szerző Benedek vezérletével nemcsak ledolgozta a hátrányt, de 9-8-nál a vezetést is átvette. A félidei 9-9-et Dávid megúszás után szerzett találattal állította be.

A harmadik negyedet Kiss és Fodor gólja vezette be, majd a játékvezetők jutottak főszerephez, egy reklamáló, beszóló nézőt ugyanis kiküldtek az uszodából. Az utolsó negyedre a Domino 13-11-es előnnyel fordult, s miután a záró nyolc percben a küzdőjelleg dominált, mindössze egy-egy gól született, a végeredmény 14-12 lett.

Kovács István, a Domino-BHSE szakvezetője: "A legkeményebb mérkőzést most, az Újpest ellen játszottuk, igazán ez az összecsapás volt értékmérő számunkra. Az első két negyedben nem állt össze a védekezés, de nagy erénye a csapatnak, hogy talpra tudott állni. Örülök, hogy itt voltunk ezen a tornán, edzünk továbbra is, s készülünk a jövő heti Euroliga-mérkőzésre."

Petrovics Mátyás, az UTE szakvezetője: "Ami az első két napon hibánk volt, most erényünkké vált. Elégedett vagyok csapatommal, de bevallom, azt nem hittem volna, hogy Varga Tamás hiánya ennyi rányomja bélyegét a játékunkra."

2006 Sziget Grand Prix, 3. forduló, 2. mérkőzés:
Domino-BHSE - Dermax-UTE-VB Leasing 14-12 (4-6, 5-3, 4-2, 1-1)
gólszerzők: Benedek 5, dr. Kiss 3, Fodor 2, Vári 2, dr. Molnár 1, Paján 1, illetve Dávid 5, Suti 2, Kovács R. 2, Gergely 1, Regős 1, Somogyi 1.

A 2006 Sziget Grand Prix végeredménye:
1. Domino-BHSE 6 pont
2. Partizan 4
3. Kazany 2
4. Dermax-UTE-VB Leasing 0.

Különdíjak:
a torna legjobb játékosa: Kiss Gergely (Domino-BHSE)
a torna legjobb kapusa: Gergely István (Domino-BHSE)
gólkirály: Danilo Ikodinovic (Partizan Raiffeisen Beograd) 13 találattal.