Vágólapra másolva!
Az UTE jégkorong-szakosztályának vezetősége úgy döntött, hogy a csapat szerdán nem utazik el a Slavija Ljubljana elleni Interliga-negyeddöntő első, idegenbeli mérkőzésére. A lila-fehér együttes azért határozott így, mert szombaton még azt a tájékoztatást kapta, hogy az Alba Volán-FeVita ellen kell pályára lépnie. A fővárosiak ennek tudatában kezdték meg a szervezést, így például a jegyek árusítását is.

"El kell ismerni, hogy az Interliga versenybizottsága ejtett hibákat, jogosak a kritikák, ám ezekkel együtt el kellene fogadni a döntést, és az Újpestnek le kellene játszania a Slavija elleni negyeddöntőt" - nyilatkozta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára.

Az UTE vezetői hétfőn értesültek a változtatásról, amely azért (is) történt meg, mert a szlovén gárda nem utazott el a DAC-Invitel elleni, vasárnapi összecsapására, így más lett az alapszakasz végeredménye. Az Interliga versenybizottsága 0-0-val - megszerzett pont nélkül - írta jóvá a találkozót, mivel a Slavija azért lépett vissza, mert ez az időpont nem felelt meg neki. A mérkőzést tudniillik már december 9-én le kellett volna játszani, ám a sok sérültre hivatkozva a DAC kétszer is halasztást kért riválisától.

Az UTE szerint a 0-0-s "végeredmény" ellentmond a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szabályzatának, mint ahogy az is, hogy a Slavija jelezte: az idő rövidsége miatt nem tud semleges bírót biztosítani a szerdai találkozóra.

Utóbbi problémát a Szlovén Jégkorong Szövetség orvosolni tudta, így osztrák bírók vezetnék a találkozót, ám Joós Zoltán, az UTE jégkorong-szakosztályának elnöke elmondta: szerdára már nem tud buszt szerezni, ugyanakkor szeretné, ha az Interliga versenybizottságának illetékesei választ adnának arra a kérdésre, hogy miért változott a pontvadászat sorrendje.

Az UTE közleményében jelezte: amennyiben hivatalos választ kapnak, úgy elutaznak a csütörtökön esedékes második mérkőzésre.