Vágólapra másolva!
Már öt góllal is vezetett a bajnoki ezüstérmes Dunaferr, mégis pont nélkül távozott Debrecenből a nőikézilabda-bajnokság szerdai rangadóján. A cívisváros fiatal csapata a második félidőre feljavult védekezésének köszönhetően nyert, és már második.

Nőikézilabda-bajnokság, szerdai eredmény:
DVSC - Dunaferr 25-24 (10-12)
Debrecen, 3000 néző
v.: Dobrovits, Tájok
gól: Orbán 6/4, Szűcs 6, Stuparicova 5, Lakataite 3, Csáki 2, Kereki 1, Sütő 1, Madai 1, illetve Ferling 6, Mehlmann 6, Bulath 5, Vincze 4, Kindl 2, Radulovics 1/1.

Az első harminc percben egy-két góllal végig vezetett a Dunaferr. A vendégek jól megszervezték védekezésüket, mely ellen ritkán tudta lerohanásos taktikáját alkalmazni a Debrecen, ráadásul átlövés kísérleteiket is hárította a jó formában védő Sirina. Kiss Szilárd tanítványai támadásban viszont remekül alkalmazták ezt a fegyvert: Ferling és Mehlmann is távoli lövésekkel vette ki a részét a gólgyártásból, így a szünetben kétgólos előnnyel fordulhatott az újvárosi együttes.

A második játékrész elején villámrajtot vett a Dunaferr, de nem sokáig tartott a kiharcolt 4-5 gólos előny. A DVSC védekezést váltott, a kapuban Vorozscova teljesítménye feljavult, támadásban pedig Orbán és Szűcs vezérletével sorra lőtték góljaikat a hazaiak, így már a félidő derekára fordítani tudtak. Az izgalmas hajrában meg tudta őrizni egygólos előnyét Bíró Imre csapata, amely ezzel a sikerrel feljött a második helyre, a Dunaferrt és a Fradit megelőzve.

Az újvárosiaknak nagyon össze kell szedniük magukat az elkövetkezendő néhány napban, hiszen a hétvégén a dán Slagelsét fogadják Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

MobilPress