Vágólapra másolva!
Emberemlékezet óta nem szenvedett kilencgólos vereséget a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata a Dunaferrel szemben, ám a bajnokság 16. fordulójának rangadóján ez is megtörtént: a bajnok 33-24-es zakóval hagyhatta el Dunaújvárost. A mérkőzés előtt a két csapat vezetői és játékosai leleplezték a tavaly autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita emléktábláját.

eredmény, nőikézilabda-bajnokság, 16. forduló
Dunaferr - Győri Graboplast ETO 33-24 (19-11)
v.: Herczeg, Südi
gól: Radulovics 12/4, Borbás 6, Ferling 6/1, Lovász 5, Bulath 2, Vincze 1. Mehlmann 1, illetve Mörtel 4, Temes 4, Görbicz 3/3, Lazer 2, Bódi 2, Bradeanu 2, Dokic 2, Vérten 2, Juhász 1, Nagy 1, Kovacsicz 1
hetes: 7/5, illetve 4/3
kiállítás: 14, illetve 10 perc

A hazai oldalon Kindl és Nagy Ivett, a másik oldalon Gogirla nem tudta vállalni a játékot a 16. forduló rangadóján, amelyen a Dunaferr a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapatát látta vendégül.

Nagy lendülettel kezdett a hazai együttes, Radulovics magabiztosan értékesítette a heteseket, Sirina is jól védett, így tíz perc elteltével 6-2-es előnyt mutatott az eredményjelző. Róth Kálmán, a győriek szakvezetője időt is kért (éppen, amikor a cserekapus Petróczi kiválóan spárgázta ki Radulovics büntetőjét). "Ne egyedül akard megoldani!" - jött az edzői utasítás,

Ám csak nem akart feloldódni a görcs, a Dunaferr emberhátrányból is eredményes tudott lenni, a 17. percben pedig már 11-4-re húzott el. Mínusz hétnél összekapta magát a bajnok, Mörtel vezetésével a 24. percre 13-9-re felkapaszkodott, erre Radulovics újabb kettővel válaszolt (15-9).

A hajrára ismét hétre nőtt a különbség (17-10), ráadásul Bradeanu és Lazer is a kiállítás sorsára jutott, ám hiába szerzett kettős hátrányból gólt Bódi, a félidőre 19-11-re nőtt a különbség.

A második játékrész is két Dunaferr-találattal indult, 21-11-nél a hazai közönség éltette is a tízgólos különbséget. A győriek nem találták a fonalat, pedig a szekvezetés minden lehetséges formációt kipróbált, a Radulovics vezette hazaiak kiválóan játszottak.

Forrás: MTI

A 45. percben 27-15-re nőtt a különbség, s ez a tizenkét gól "be is állt", az 55. percben Róth Kálmán csak azért kért időt, hogy megkérje tanítványait, ne essenek szét százszázalékosan, ám ezen kérésével eléggé magára maradt.

Az összecsapást a Dunaferr 33-24-re győzött, ám így is hat pont a hátránya a bajnokkal szemben.

Kiss Szilárd, a Dunaferr szakvezetője: "Ahogy telt az idő, éreztem, meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Csapatomban megvolt az átütőerő, védekezésünk helyenként kiválóan működött.

Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője: "Ez a vereség az én felelősségem. Minden tekintetben jobb volt a Dunaferr, jó játéka mellett főleg küzdeni tudásban nőtt fölénk. Érdemes elgondolkodnom, érdemes-e ilyen motiválatlan játékosokkal folytatnom a munkát."

további eredmény:
FTC - Váci NKSE 39-26 (19-12)
Hódmezővásárhelyi NKC SE - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 23-33 (9-15)