Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a lengyel Gdynia felett a nőikosárlabda-Euroliga két sikerig tartó nyolcaddöntőjének harmadik, utolsó mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a litván Vilnius vár rá.

Eredmény:
MiZo Pécs - Gdynia (lengyel) 71-47 (19-8, 20-13, 17-14, 15-12)
Pécs, 4000 néző
pontszerzők: Iványi 17/9, V. Johnson 13/3, Fegyverneky 12, Liszina 10, Béres 7, Dapo 7, Branzova 3, Semsei 2, illetve Sarenac 12, Kobryn 8, Pawlak 7/3, Newton 6, T. Johnson 6, Leciejewska 5, Urbaniak 3/3.
a nyolcaddöntő végeredménye: 2-1 a Pécs javára.

A mérkőzés előtt derült ki, hogy nem léphet pályára a Gdynia legjobbja, a 2003-ban Európa kosarasává választott Agnieszka Bibrzycka, aki a múlt keddi első meccsen (85-55) 14, a pénteki folytatásban (79-66) pedig - ismét csapata legjobbjaként - 18 pontot dobott. Ugyancsak hiányzott az exsoproni szerb Gordana Kovacevic.

Két elrontott triplával és több hibás átadással kezdtek a baranyaiak, de szerencsére a lengyelek is idegesek voltak, így három és fél perc alatt mindössze négy pont született. Az elképesztő gólínségben 5-4-nél vezettek először a kiválóan védekező hazaiak, akik egy 7-0-s rohammal, a sérült és beteg Béres vezetésével növelték a távolságot.

A tisztes előny megnyugtatta a hibátlanul büntetőző házigazdákat, Fegyverneky és V. Johnson fontos kosarakat szerzett, míg a túloldalon csak a bosnyák óriás, Sarenac nyújtott elfogadható teljesítményt. A félidőben Iványi hét-nyolc méterről eleresztett hármasaival már 39-21 volt az állás.

A 22. percre kialakult a "közte húsz" (43-23), innentől a Rátgéber-gárda felszabadultan, a rivális pedig kockázat nélkül ment előre, így állandósult a 15 pont körüli különbség. A negyed végére, 56-35-nél már érezhetően megroppant a Gdynia.

A tét nélkülivé degradálódott utolsó játékrészben a sérültjeik miatt csak kilenc emberrel érkező kikötővárosiak egyre fáradtabban próbálkoztak, így esélyük sem volt rá, hogy megakadályozzák a nemzetközi idényben mindössze két vereségnél tartó mecsekaljaiak továbbjutását.

A negyedik Final Fourjára készülő MiZo Pécs ellenfele az ugyancsak két sikerig tartó negyeddöntőben a litván Vilnius lesz. A magyar bajnok szintén pályaelőnnyel kezdi meg a párharcot, melynek mérkőzéseire február 21-én, 24-én és (szükség esetén) március 1-jén kerül sor.

Rátgéber László vezetőedző: "Felháborító volt a játékvezetés, ezzel együtt a kezdeti problémák után nem játszottunk rosszul. Bejutottunk a legjobb nyolcba, úgyhogy már jó szezonunk van, annyi biztos, hogy a Vilnius ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz."