Vágólapra másolva!
Hazai pályán nyerte meg első elődöntő-mérkőzését az Alba Volán-FeVita és az Újpesti TE jégkorongcsapata, miután 6-4-re, illetve 2-0-ra legyőzte a Ferencváros, illetve a DAC-Invitel együttesét.

elődöntő, első mérkőzés
Alba Volán-FeVita - Ferencvárosi TC 6-4 (4-1, 2-1, 0-2)
Székesfehérvár, 1200 néző
v.: Kovács B., Kincses, Sós
gól: Svasznek (5.), Gröschl (10., 16.), Majoross (15.), Palkovics (28.) Ocskay (38.) illetve Kaszala (20.), Jánosi (26., 47.), Szappanos (58.)
kiállítás: 21 perc + 10 perc fegyelmi (Rajz) + két végleges fegyelmi (Kiss G. Stastny), illetve 32 perc + 10 perc fegyelmi (Bálint)

A ferencvárosi játékosok háromhavi fizetéselmaradásuk miatt, bojkottal fenyegetőztek a mérkőzés előtt, így sokáig az az információ tartotta magát, hogy nem fognak kiállni a székesfehérvári mérkőzésen. A kötélhúzás végén - ami a játékosok és Kassai György szakosztályelnök közt zajlott - leutazott a csapat, majd miután a Székesfehérváron lakó ferencvárosi játékosok is megkapták Kassai György lemondásának hírét, mindannyian vállalták a jégre lépést.

A negyven perces késéssel kezdődött találkozón, a hazaiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést: Holeczy passzát Svasznek helyezte a kapuba. Ezután sem álltak le a fehérváriak, és öt perccel később a ferencvárosi védelem hibáját kihasználva Gröschl növelte az előnyt. A vendégek védői fejben nem igazán voltak ráhangolódva a mérkőzésre, hiszen egy újabb védelmi hiba eredményeként Majoross, majd egy perc múlva Gröschl is feliratkozott a góllövők közé. Az utolsó percben szépített az FTC: a kettős emberelőnyt kihasználva, Kaszala talált a hálóba (4-1).

A második játékrész egy váratlan ferencvárosi góllal folytatódott, Hoffmann átadását Jánosi helyezte a kapuba. Nem sokáig örülhettek azonban, mivel két perc múlva Ocskay passzát Palkovics értékesítette. Ebben a harmadban többnyire inkább verekedtek a csapatok, és a vendégszurkolók által bedobált sörösüvegek, és pénzdarabok miatt, a harmincadik percben jégfelújítást rendeltek el a játékvezetők. A kényszerszünet után Ocskay lopott el egy korongot, majd rávezette Szőkére, és a kapuba helyezett (6-2).

Az utolsó harmadban Jánosi Hoffmann lövésébe lépett bele, és a korong a székesfehérvári kapuban landolt. Ezután Stastny rontott büntetőt, majd a hazaiak tűzijátékot rendeztek a vendégek kapuja előtt, eredménytelenül. Két perccel a vége előtt újabb gólt ért el az FTC, ezúttal Szappanos lövése talált utat a hálóba. A gól után mindent megpróbáltak a vendégek, a kapusukat is levitték, ám meglepetést nem tudtak szerezni.

A három győzelemig tartó csatában, az Alba Volán vezet 1-0-ra.

Mobilpress