Vágólapra másolva!
A legrangosabb európai kupasorozat B csoportjának ötödik fordulójában a hazai medencében játszó angyalföldiek 9-9-es döntetlent játszottak a görög Olympiakosz Pireusszal. A megszerzett egy pont egyben azt is jelenti Földi László tanítványainak, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül már bejutottak a legjobb nyolc közé.

Euroliga, B csoport, 5. forduló
TEVA-Vasas Plaket - Olympiakosz (görög) 9-9 (2-4, 4-1, 1-1, 2-3)
Komjádi uszoda, 800 néző
vezette: Grosso (olasz), Brguljan (szerb-montenegrói)
gól: Varga Dániel 2, Steinmetz Á. 2, Mátyás 2, Kállay 1, Vindisch 1, Steinmetz B. 1, illetve Ntoskas 3, Sthizas 2, Nikic 1, Kosztasz 1, Theodoropulos 1, Salpadimas 1.
emberelőny: 6/3, illetve 7/5
büntető: 1/1, illetve 0/0

Kiélezett csatára volt kilátás a két csapat között, hiszen a görög együttesnek győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy életben tartsa reményeit a legjobb nyolc közé jutáshoz. A Vasasnak már az egy pont is elég volt, ám kissé álmosan kezdtek a hazaiak: pár perc alatt kettővel vezettek a görögök, előbb egy védekezési hibát kihasználva, majd egy szabaddobás révén szereztek gólt. Ezután Steinmetzék kiegyenlítettek, a negyed végére azonban megint két gól volt az előnye az Olympiakosznak.

A második játékrész aztán igazi parádét hozott. A nagyszerű egyéni megmozdulásoknak és Nagy Viktor bravúrjainak köszönhetően sikerült egy 4-0-s szériát hozniuk a mieinknek, amivel a meccs folyamán először átvették a vezetést. A hajrában találtak egy gólt a görögök, de így is sikerült előnnyel zárni ezt a nyolc percet.

A harmadik negyedben is folytatódott a Vasas kapusának remeklése, aki szinte megbabonázta a görögöket. Az eddigi gólzáporos játék után inkább már kemény küzdelem volt a medencében, mindkét csapat a biztonságra törekedett. Az egygólos előnyt sikerült megtartani a magyaroknak.

Az utolsó nyolc percben már az idővel is próbált játszani Földi László együttese, ennek köszönhetően többször nem tudták lövéssel befejezni a támadást. Izgalmas volt a véghajrá, egy utolsó másodpercben eleresztett lövés a magyar kapuban kötött ki, és hosszas vita után a két játékvezető megadta a görög találatot. Ezzel a döntetlennel a Vasas az utolsó meccsük eredményétől függetlenül már továbblépett a csoportjából a legjobb nyolc közé.

Csoportállások a befejező játéknap előtt:
A csoport:
1. CN Posillipo (olasz) 8 pont, 2. Domino-BHSE 6, 3. Mladost Zagreb (horvát) 6, Spandau 04 (német) 0 - szombat este játszották: Spandau - Mladost 7-15

Az utolsó fordulóban:
Spandau - Posillipo
Honvéd - Mladost

B csoport:
1. Jug Dubrovnik (horvát) 8 pont, 2. TEVA-VasasPlaket 7, 3. Olympiakosz Pireusz (görög) 5, 4. CN Marseille (francia) 0

Az utolsó fordulóban:
Marseille - Vasas
Jug Dubrovnik - Olympiakosz Pireusz

C csoport:
1. Savona (olasz) 10 pont
2. Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 5
3. CN Barcelona (spanyol) 3
4. Ethnikosz (görög) 2

Az utolsó fordulóban:
Partizan Beograd - Barcelona
Ethnikosz - Savona

D csoport:
1. Pro Recco (olasz) 8 pont, 2. Jadran Hercegnovi (szerb-montenegrói) 6, 3. Sturm Csehov (orosz) 3, 4. CNA Barceloneta (spanyol) 3

Az utolsó fordulóban:
Sturm - Jadran
Barceloneta - Pro Recco

A csoportokból az első két-két helyezett folytathatja a legjobb nyolc között.

(Mobilpress)