Vágólapra másolva!
Megszerezte harmadik győzelmét az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata: a Székesfehérváron lejátszott mérkőzésen a hazaiak 6-0-ra verték a Ferencvárost, így hibátlan teljesítménnyel jutottak be a bajnoki döntőbe. A másik ágon az Újpesti TE 3-2-re győzött a DAC-Invitel ellen, s összesítésben 2-1-re vezet.

Borsodi Liga, elődöntő, harmadik mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - FTC 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)
Székesfehérvár, 800 néző
v.: Incze, Bedő P., Mayer
gól: Stastny (12., 28.), Palkovics (13.), Ocskay (17.), Palovcik (40.), Vaszjunyin (60.)
kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc

Az Alba Volán együttese a két megnyert mérkőzés után, hazai pályán szerette volna begyűjteni a harmadik, egyben végső sikert. Ennek ellenére az első tíz percben nehezen tudták feltörni a jól záró vendég védelmet, így a székesfehérváriak csak helyzetekig jutottak.

A második tíz perc viszont annál eredményesebb volt. Előbb Stastny helyezett a kapuba egy buli után megszerzett korongot, majd egy perccel később Ocskay passzát Palkovics értékesítette. A szünet előtt pár perccel fordult a sorrend: Palkovics átadását Ocskay lőtte Fedor kapujába, így magabiztos Volán előnnyel zárult az első húsz perc.

A második harmadban sem változott sokat a játék képe, továbbra is a hazai csapat irányított, és csak idő kérdése volt, hogy mikor lesznek újra eredményesek. Sok kihagyott helyzet után, az elalvó védők között Stastny növelte négy gólra az előnyt. Egy perc múlva a ferencvárosi Szilassy lövését védte Budai, majd átadta helyét az ifjú Hetényinek.

A félidő vége előtt aztán ő is megmutathatta tudását, ismét Szilassy volt veszélyes, ám a fiatal kapus szépen hárított. A fordulásból aztán növelte előnyét a fehérvári együttes. Ennaffati lövése még kipattant, ám Palovcik már betalált Fedor kapujába.

Az utolsó játékrész is hazai rohamokat hozott, hiszen az ötgólos előny birtokában sem álltak le Ocskayék. Ekkor már Szőke állt a Ferencváros kapujában, és parádés védéseinek köszönhetően egészen az utolsó percig nem tudtak a fehérváriak az FTC hálójába találni. Ekkor azonban Borostyán lövésébe Vaszjunyin piszkált bele, amely után a korong Szőke kapujában kötött ki.

Ezzel a győzelemmel a három mérkőzésig tartó csatát az Alba Volán-Fevita 3-0-ra nyerte, és készülhet a szintén három győzelemig tartó bajnoki döntőre.

Mobilpress