Vágólapra másolva!
A legjobb nyolc között folytathatja a Honvéd a férfivízilabda Euroligában, miután 12-10-re legyőzte a horvát Mladost Zagrebet szombat este, a főtábla csoportmeccseinek zárófordulójában a Kőér utcában.

Euroliga, főtábla, A csoport, 6. (utolsó) forduló:
Domino-BHSE - Mladost Zagreb (horvát) 12-10 (4-1, 1-2, 3-4, 4-3)
a magyar góldobók: Biros 3, Kiss, Fodor, Benedek 2-2, Molnár, Paján, Vári 1-1

Az Euroliga tavalyi döntőjében másodikként záró, ötszörös magyar bajnok Honvédnak nyernie kellett a zágrábiak ellen ahhoz, hogy a már csoportgyőztes olasz Posillipo mögött másodikként biztosítsa a helyét a negyeddöntőben. A sikerkényszert az idézte elő, hogy Kovács István legénysége novemberben, a két gárda első csoporttalálkozóján három góllal kikapott a horvát fővárosban.

A Kőér utcában azonban úgy kezdett a Honvéd, ahogy hívei és maguk a játékosok is elképzelték: meseszerűen. Pillanatok alatt elhúztak Biros Péterék 3-0-ra, majd jó tízpercnyi játék után 5-1 állt az eredményjelzőn. Halovány horvátok, vérbő magyarok - ez jellemezte a mérkőzés addigi szakaszát. Hogy ezzel együtt nem lesz diadalmenet a folytatás is, azt viszont két, válasz nélkül hagyott vendéggól jelezte (5-3).

A harmadik nyolc perc aztán magyar szempontból maga volt a pokol: az újjáéledő vendégek a széteső házigazdákat 5-5-nél utolérték, majd 6-6-ot követően a vezetést is átvették (6-7). A "flúgos futam" jegyében 8-7-re megint a Honvédnál volt az előny, hogy hat perccel a befejezés előtt ismét a Mladost álljon jobban (8-9).

Hallatlan izgalmak közepette az olimpiai bajnok klasszisok - Benedek, Biros, Vári - remeklése nyomán 11-9-cel helyreállt a "medencebéke", s bár egy-egy találat még esett, a lényeg nem változott: a 12-10-es sikerrel a Honvéd nemcsak győzött, de be is masírozott az Euroliga negyeddöntőjébe.

(MTI)