Társoldalunk:

A Honvéd is negyeddöntős az Euroligában

2006.03.04. 19:37

Hazai medencében is vereséget szenvedett az FTC vízilabdacsapata a LEN-kupa elődöntőjében, a népligeti visszavágón az orosz Kazany együttese egygólos győzelmet aratott a Ferencváros ellen, így a magyar együttes kettős vereséggel kiesett.

LEN-kupa, elődöntő, visszavágó:
Betonút-FTC - Szintez Kazany (orosz) 9-10 (3-4, 1-1, 3-3, 2-2)
Népliget, 200 néző
v.: Tomic (horvát), Brguljan (szerb-montenegrói)
a magyar gólszerzők: Weszelovszky 3, Katonás 2, Muniudisz 1, Binder 1, Létai 1, Nitsovits 1
továbbjutott: kettős győzelemmel a Kazany

Nem a legjobb előjelekkel készülhetett a találkozóra a magyar együttes, hiszen az első mérkőzésen szerzett hatgólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk a döntőbe jutáshoz, ráadásul a klub anyagi helyzete is egyre kilátástalanabb.

Rosszul indult a találkozó az FTC szempontjából, hiszen rengeteg eladott labda, és kimaradt emberelőny jellemezte a játékukat. Ezzel szemben az oroszok magabiztosan értékesítették helyzeteiket, így 2-0-ra elhúztak. A hazaiak csak az ötödik percben tudták megszerezni első góljukat, és egygólos hátránnyal zárták a negyedet.

A folytatásban Létai bombájával egyenlített a Fradi, de ezúttal is a vendégek kerekedtek felül. A hazaiak támadásaira a tanácstalanság volt a jellemző, hiszen több alkalommal még lövésig sem jutottak a támadóidő lejártáig.

A harmadik negyed újra gólokban gazdag játékot hozott, ami a két együttes gyenge védekezéséből adódott. Volt, hogy már két góllal is vezettek a vendégek, de a játékrész végére újra egygólos hátrány alakult ki.

Az utolsó negyedben Binder egyenlített, de a vezetést nem sikerült átvenni. Majd öt perc gólcsend után Katonás találatával felcsillant a remény a győzelemre, az orosz együttes azonban erőben is a magyarok fölé tudott nőni, és megszerezte a győzelmet.

(Mobilpress)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK