Vágólapra másolva!
A Domino-BHSE nyerte a férfivízilabda-bajnokság rangadóját. A tabellát vezető Honvéd a második helyen álló Egerhez látogatott, és végig vezetve 14-9-es győzelmet aratott. Kovács István címvédő együttese ezzel a sikerrel tovább növelte előnyét a hazai pontvadászatban. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a négygólos Biros Péter lett.

Eredmény, férfi OB I, 16. forduló:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Domino-BHSE 9-14 (2-5, 5-4, 1-3, 1-2)
Eger, 2000 néző
v.: Németh, Bátori
gól: Nyéki 3, Matajsz 2, Mackeben 1, Kiss Cs.1, Kis G. 1, Seress 1, illetve Biros 4, Bárány 2, Fodor 2, Benedek 1, Kiss G. 1, Kovács 1, Hárai 1, Molnár 1, Paján 1

A mérkőzés első ráúszásánál az egriek hozták el a labdát, ám a támadásból nem tudtak gólt szerezni, a vendégeknél viszont Bárány nem hibázott, és centerből megszerezte a vezetést. Gyorsan egyenlíthetett volna Kiss Csaba, ám az ötméterest kapufára lőtte, sőt a kipattanó labdával Matajsz is ugyanezt tette.

Fodor Rajmund és Paján Viktor azonban gyorsan háromgólosra növelte az előnyt. Újabb büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Nyéki értékesített, de nem sokáig örülhettek Gerendás György tanítványai. Biros akciógólját, majd Kiss Gergely ötméteresből szerzett találatát követően ugyanis 5-1-re alakult az állás, és Nyéki újabb góljával ért véget az első negyed.

A második játékrészben aztán minden megváltozott, az egriek játéka látványosan feljavult, és miután 5-4-re megnyerték a második felvonást, kétgólosra olvadt a tetemes Honvéd előny. A hazaiaknál továbbra is Nyéki remekelt, aki ötméteresből, majd a mezőnyből is betalált, a Honvédban pedig a négygólos Biros Péter volt a legeredményesebb, igaz ő a 15. percben kipontozódott.

Úgy tűnt, hogy az egriekből túl sokat vett ki felzárkózás, mert a folytatásban már nem tudták megakadályozni, hogy egyre jobban elhúzzon a Domino. Zsinórban három gólt szerzett a Kovács, Kiss, Hárai trió, így 12-7-es állásnál már elkezdhetett örülni a vendégek szurkolótábora.

Az utolsó felvonásban már nem forgott veszélyben a vendégek győzelme, akiknél továbbra is az olimpiai bajnokok, Molnár és Fodor voltak eredményesek. A találkozó utolsó gólját ugyan az egri Seress szerezte, ám a két pontot a Domino-BHSE gyűjtötte be.

MobilPress