Vágólapra másolva!
A tulajdonosváltás után is támogatja a dunaújvárosi sportéletet a Dunaferr Zrt tulajdonosa, a Donbass. A Dunaújvárosi Hírlap információja szerint a Dunaferr Sportegyesületet kétszázmillió forinttal támogatja a vállalat. Ezen kívül százhetvenmilliót kap a Dunaferr NK nőikézilabda-csapata, és hetvenmillió forintot a Dunaújváros Sportjáért Alapítvány. A nagy vesztes a jégkorong, amelyet a Dunaferr Rt. nem kíván támogatni.

Ami a kézilabdacsapatot illeti, az már korábban kiderült - noha a klub vezérkara kategorikusan cáfolta -, hogy Bulath Anita a dán FCK ajánlatát fogadja el, azaz a koppenhágai klub Pálinger Katalin és Siti Eszter távozása után sem marad magyar kézilabdázó nélkül.

Kindl Gabriella a szlovén Krim Ljubljana csapatánál folytatja pályafutását, Radulovics Bojana várhatóan visszavonul, de nem maradt posztján Kiss Szilárd vezetőedző sem. A szakvezető utódlásáról egyelőre nem lehet tudni semmit, információink szerint az újvárosi vezetők komoly tárgyalásokat folytattak Zsiga Gyulával, aki végül újabb egy évre Kiskunhalasra írt alá.

Szóba kerülhet még Laurencz László neve, aki korábban dolgozott már Dunaújvárosban, esetleg a junior válogatottat irányító - s eddig Kiss Szilárd jobbkezeként tevékenykedő - Mátéfi Eszter neve, de az sem elképzelhetetlen, hogy tapasztalatlan trénert neveznek ki a gárda élére

A hírek szerint a Dunaferr kívánságlistáján olyan nevek szerepelnek, mint a Ljubljana világbajnok beállósa, Ljudmila Bodnyeva, a Lada Toljatti világbajnoka, Ljudmila Posztnova, vagy a Silcotub Zalau 24 éves vb-ezüstérmes kapusa, Tamas Tereza (aki a hírek szerint havi 4000 euróért őrizné a Dunaferr hálóját).