Vágólapra másolva!
A Cornexi-Alcoa-HSB Holding és a Győri Graboplast ETO KC jutott be a gödöllői Suzuki Benkő nőikézilabda Magyar Kupa szombati fináléjába, miután az elődöntőben előbbi a Vasast, utóbbi a Ferencvárost győzte le.

Forrás: [origo] Elődöntő I.: Vasas - Cornexi

Forrás: [origo] Elődöntő II.: Győr - Ferencváros

női Magyar Kupa, elődöntő:
Győri Graboplast ETO - FTC 30-27 (14-13)
Gödöllő: 2500 néző
v.: Herczeg, Südi
gól: Görbicz 14, Kovacsicz 6, Vérten 3, Bradeanu 3, Mörtel 2, Djokic 1, Lazer 1, illetve Tóth T. 13, Mravikova 4, Uhrakova 4, Kirsner 3, Szucsánszki 2, Szamoránsky P. 1,

A nagy esőzés miatt beázott a sportcsarnok tetőszerkezete, így a játéktéren keletkezett víz miatt tíz perc késéssel kezdődött a mérkőzés

A Ferencváros mindjárt három kapufával nyitott, ellenben a Győr biztosan értékesítette helyzeteit, így gyorsan háromgólos előnyre tettek szert Görbiczék. A győri irányító különösen elemében volt, hiszen nem csak szép gólokkal, hanem jó passzaival is kiemelkedett a társai közül.

A Fradinak azonban sikerült rákapcsolnia, és előbb ledolgozta a hátrányát, majd Kirsner góljával még a vezetést is átvette. A hajráig aztán fej fej mellett haladtak a csapatok, végül azonban az ETO vonulhatott előnnyel a szünetre (14-13).

A folytatás hatalmas kapusbravúrokkal indult mindkét oldalon, majd igazi gólpárbajt vívott Görbicz Anita és Tóth Tímea. Egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól, és az ideges hangulatra jellemző, hogy előbb Németh András kapott kétperces büntetőt, majd Nagy Krisztinát állították ki a játékvezetők. A végén a tét nagyságát jobban elbíró Győr felülkerekedett a fővárosi együttesen, így háromgólos győzelmével bejutott a szombati döntőbe.

Forrás: [origo]

Görbicz és Kovacsicz egyaránt remekelt a Győrben

női Magyar Kupa, elődöntő:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Vasas-INVITEL 26-20 (12-11)

A 11-szeres kupagyőztes Vasas sokáig vezetett, aztán közvetlenül a szünet előtt - Sugár védéseinek köszönhetően - fordított az előző idényben EHF-kupát nyert, ám azóta a bajnokságban is gyengélkedő székesfehérvári gárda.

Forrás: [origo]
A Cornexi először játszhat kupadöntőt

A folytatásban a Cornexi irányított. A második félidő közepén ugyan még egyenlített a fővárosi alakulat, ám a hajrát jobban bírta a rivális, és története során először bejutott az MK fináléjába. A siker egyben azt jelenti, hogy a Cornexi a következő idényben a KEK-ben szerepelhet.

A döntőt szombaton 20 órakor vívják.

(MobilPress) / (MTI)