Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re kikapott a német csapattól világbajnoki felkészülési mérkőzésen, Székesfehérváron.

Eredmény:
Magyarország - Németország 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
gól:
Peterdi (4.), Ocskay (37.), illetve Kink (14.), Petermann (20.), Martinec (38.)

A két csapat azonos csoportban szerepel az április 24. és 30. között sorra kerülő amiens-i divízió I-es vb-n. A németek most még nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára - a Bundesliga az elődöntőnél tart, míg a tengerentúli profiliga (NHL) az alapszakasz vége felé közeledik -, ugyanakkor a magyar együttesből csak az NHL-es tartalékbajnokságban érdekelt Vas János hiányzott.

Hiába szorongattak a vendégek az elején, az első magyar helyzet gólt hozott: Peterdi kiugrás után saját kipattanó korongját éles szögből vágta a kapuba. Folytatódott a német offenzíva, amelynek a 14. percben egyenlítés, majd közvetlenül a szünet előtt fordítás lett az eredménye.

A második játékrészben sem történt változás, az olimpiai tizedik helyezett együttes birtokolta többet a korongot, a hazaiak pedig néha kontráztak. Igaz, ez meghozta gyümölcsét: a 37. percben egy kapu előtti kavarodásban Ocskay talált be. Kisvártatva a kapuvason csattant a pakk, így elmaradt a vezetés megszerzése, ráadásul a következő támadásnál Marcinek szép mozdulattal piszkált bele a középre adott korongba, Budai pedig megint tehetetlen volt.

A szünet után a záróharmad közepéig nem volt nagy iram, a végjátékban viszont felpörögtek a csapatok, ám újabb gól nem esett.

A két együttes szombaton 11 órakor a káposztásmegyeri Koriközpontban is megmérkőzik egymással.