Vágólapra másolva!
Hosszú idő után játszott ismét mérkőzést a MiZo Pécs nőikosárlabda-csapata, de a játékosokat ez nem zavarta, így végig vezetve, magabiztosan nyertek 96-53-ra a vendég BSE ellen. A hazaiaknál különösen a 20 pontig jutó Fegyverneky villogott, míg a városmajoriak legjobbja, Andó 21 pontot szórt.

Eredmény, nőibajnokság elődöntő, 1. mérkőzés:
MiZo Pécs - BSE-ESMA 96-53 (22-15, 24-13, 24-15, 26-10)
Pécs, 1800 néző
v.: Czifra, Pálla
MiZo Pécs: Fegyverneky 20/3, Johnson 12, Branzova 12, Béres 12, Bujdosó 9/9, Liszina 7, Fürtös 7/3, Iványi 5/3, Dapo 5/3, Vajda 5/3, Semsei 2.
BSE-ESMA: Andó 21/9, Kosjár 9/3, Musovic 9/3, Varga R. 4, Hagara 2, Vida 2, Fűrész2, Szabó F. 2, Felházi 2.
A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 a MiZo Pécs javára.

Remekül kezdett a pécsi együttes, melynek játékosait nemcsak a hazai szurkolók által teremtett hangulat dobta fel, hanem az is, hogy a bokasérüléssel bajlódó Iványi Dalma is vállalni tudta a játékot.

A bajnoki címvédőt nem zavarta, hogy 18 nap után lépett ismét pályára, így három perc után máris öt ponttal vezetett. A hetedik percben még 13-11 volt az állás, később azonban nem volt ilyen szoros a találkozó, hiszen 22-15-re nyerte a Pécs a negyedet. A hazaiaknál Liszina és Bujdosó vitte hátán a csapatot, míg a BSE legjobbja Andó volt, aki az első negyedben triplával, és kétpontos kosárral is kivette részét a felzárkózásból.

Hétpontos pécsi előnnyel kezdődött a második tíz perc, de miután idegesen játszott mindkét csapat, az első kosár a negyedik percben született. Rátgéber László tanítványai azonban hamarabb elkapták a fonalat, és elhúztak 28-19-re, amikor a vendégek mestere időt kért. Úgy tűnt, a városmajoriaknak jót tett a szünet, mert Musovic rögtön egy triplával nyitott, ám a hazaiak a nyolcadik percre 13 pontos előnyt szerzett. Vickie Johnson irányításával a játékrész vége is baranyai fölényt hozott, és főként a lepattanók megszerzésének köszönhetően 46-28-as vezetést mutatott az eredményjelző a félidőben.

Kilenc pontot szereztek a pécsi lányok, míg az ellenfél egyszer sem talált a kosárba, így négy perc alatt 55-28-ra elhúzott a MiZo. A negyed ötödik percében Fegyverneky és Hagara ütközött össze, melynek következtében a vendégek bedobója kénytelen volt elhagyni a pályát. Nem könnyítette meg a BSE helyzetét Varga kipontozódása sem, és bár a 17 pontnál járó Andó továbbra is remekelt, 70-43-as hazai előnnyel ért véget a harmadik tíz perc.

A hazaiak edzője a fiataloknak is lehetőséget adott az utolsó felvonásban, akik közül elsősorban Fürtös parádézott. A BSE fiataljai ekkor már csak futottak az eredmény után, Fegyvernekyék számára pedig csak a 100 pont elérése maradt a cél. Ez végül nem sikerült, de a pécsiek így is magabiztosan várhatják a pénteki folytatást.

MobilPress