Vágólapra másolva!
A TEVA-VasasPlaket szerzett előnyt a férfivízilabda-bajnokság döntőjében, miután a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén az angyalföldiek 10-8-ra nyertek a bajnoki címvédő Domino-BHSE otthonában. A piros-kékek, akiknél Vindisch Ferenc négy gólt szerzett, csütörtökön fogadják a Honvédot a Komjádi-uszodában.

Férfivízilabda-bajnokság, döntő, 1. mérkőzés:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 8-10 (2-4, 0-2, 4-2, 2-2) (videoösszefoglaló)
Kőér utca, 500 néző
v.: Petik, Kiszelly
Domino-BHSE: Kiss G. 3, Molnár T. 2, Benedek 1, Bárány 1, Biros 1
TEVA-VasasPlaket: Vindisch 4, Kuncz 2, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Steinmetz Á. 1, Heinrich 1
emberelőny/gól: 8/3 ill. 8/2
ötméteres/gól: 1/1 ill. 1/1
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Vasas javára

Vasas-góllal kezdődött a mérkőzés, a vendégek ugyanis ötmétereshez jutottak, melyet Vindisch értékesített. Az angyalföldiek játékosa lendületbe jött, és újabb találatával kettőre növelte az előnyt. Kiss Gergely és Benedek Tibor ugyan egyenlíteni tudott, ám a Domino nem tudott elhúzni, sőt Heinrich és Varga góljával a Vasas cselekedte meg ezt, és 4-2-re nyerte az első negyedet.

A folytatásban továbbra is remekül játszottak a vendégek, akik elsősorban védekezésben múlták felül a címvédőt, és igazi csapatként magabiztosan játszottak. A második nyolc perc alatt mindössze Vindisch és Steinmetz Ádám volt eredményes, a hazaiak ekkor csupán kapufáig jutottak.

A félidei négygólos, majd Varga Dániel révén ötgólossá váló hátrány nem törte meg a Dominót, amely rendkívül fegyelmezetten rohamozott, és Molnár valamint Kiss Gergely vezérletével 7-5-re felzárkózott. Kuncz Tamás, a Vasas fiatal játékosa szépségdíjas gólt lőtt távolról, amelyre Bárány válaszolt a másik oldalon, így 8-6-os eredményt mutatott az eredményjelző az utolsó felvonás előtt.

Kiegyenlített játékot hozott a végső negyed, amelyben Vindisch megszerezte negyedik gólját, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Kiss Gergely és Biros Péter ezúttal is a kapufát találta el többször, így a Domino nem tudta csökkenteni a különbséget. Kiss Gergely az utolsó másodpercben belőtt egy ötméterest, így alakult ki a 8-10-es végeredmény.

(MobilPress)