Vágólapra másolva!
Szuper Levente a német profi jégkorong-bajnokságban (DEL) szereplő Duisburg csapatához szerződött. A magyar válogatott kapus egy plusz egyéves szerződést írt alá.

"A finn, a svéd és a német bajnokság jöhetett szóba, és nem vártam sokáig az ajánlatokkal. A DEL az egyik legerősebb bajnokság Európában, hetente több rangadót is kell játszani" - mondta Szuper.

A ferencvárosi nevelésű hálóőr már védett Németországban a Krefeld junioregyüttesében. Aztán Kanadába igazolt, ahol junior bajnok lett az Ottawa 67s csapatával. 2000-ben kiválasztotta a tengerentúli profiligában (NHL) érdekelt Calgary Flames, ám csak a tartalékgárdában kapott bizonyítási lehetőséget, akárcsak a St. Louis Blues-nál. Amikor az NHL bérvita miatt leállt, Szuper Magyarországra, a Dunaújvároshoz szerződött. A legutóbbi szezont pedig az olasz Asiagónál töltötte.

A Duisburg két éve került be a német profiligába, fiatal csapat, most igyekszik stabil alakulattá válni. Ezért szerződtették az elöljárók Szupert, valamint két gólerős szlovák csatárt.