Vágólapra másolva!
Már csak matematikai esélye maradt a magyar rögbiválogatottnak arra, hogy csoportjából eggyel magasabb kategóriába jusson, miután a szombati Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán szenvedett váratlan vereséget Litvánia legjobbjaitól.

Eb-selejtező, 3B divízió, csoportmérkőzés:
Magyarország - Litvánia 17-23 (5-8)

Ha nyer a magyar csapat, a legrosszabb esetben is a második a csoportban, ami pótselejtezőt ér és így feljutási lehetőséget kínált volna a számára, csakhogy a kvintettben az esztergomi mérkőzés előtt utolsó vendégek elrontották a hazaiak örömét. Jóllehet a második félidőben 5-8-ról a vendéglátók fordítottak 17-11-re, az utolsó két célt azonban a védelmi hibákat kihasználva a litvánok érték el, akik visszavették a vezetést, majd végül győztek is.

A csoportelsőség kérdése az egyetlen hátralevő meccsen dől el, amikor is az éllovas örmények látogatnak a litvánokhoz. A magyarokat csak az segítheti a második helyhez, ha - mivel a vereségért is jár 1 pont - az örmények nagy arányú győzelmet aratnak, minden más esetben csak harmadik a magyar válogatott, vagyis nem juthat fel, s még pótselejtezőt sem játszhat.

A jelenlegi állás:
1. Örményország 9 pont/3 mérkőzés
2. Magyarország 8/4
3. Litvánia 7/3
4. Szlovénia 6/4
5. Bulgária 6/4.