Vágólapra másolva!

Beindul a strandröplabda-szezon

Néhány B kategóriás versenyen már túl vannak itthon a strandröplabdázók, de a szezon igazából az A kategóriás sorozat hét végi első fordulójával indul be az Omszki-tónál. Az erre az évre megújított versenyrendszerben három mestertorna is helyet kapott, ezekről a legjobbak a kétmillió forint összdíjazású siófoki döntőre kvalifikálhatják magukat.

A Magyar Röplabda Szövetség május 20-i tisztújító közgyűlésén új elnököt és elnökséget választott, a szövetség első embere az addigi társelnök dr. Buda György lett, aki az általa deklarált megújulási folyamatban a strandröplabdázást is szeretné fellendíteni.

"A röplabda sajnos Magyarországon alulértékelt, pedig a nemzetközi felmérések mutatják, hogy az ifjúság körében az egyik legnépszerűbb sportágról van szó. Rögtön itt kapcsolódhatunk a strandröplabdázáshoz, amihez a napfény, a természet, a fiatalság és az életöröm egyaránt társítható, s alapvetően a pozitív életérzést sugározza" - fogalmazott a Magyar Röplabda Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján az újdonsült elnök.

Oczella Gyula, a strandröplabda szakágvezetője pedig a 2006. évi szezonról adott tájékoztatót. E szerint egy olyan egymásra épülő versenyrendszert dolgoztak ki, amelynek a célja az, hogy a már eddig is nagy sikerel zajló amatőr versenyek résztvevői, valamint a "kirakatot" jelentő országos bajnokságon induló játékosok igényeit egyaránt kielégítse. Így a Nestea magyar bajnokságot tulajdonképpen három kategóriában rendezik meg.

A profik mestersorozata három fordulóból (június 16-18., Abádszalók; június 30-július 2., Gyenesdiás; július 14-16, Tata) és döntőből (július 29-30, Siófok, Beach House), az ugyancsak pontszerző A kategóriás sorozat hét, a B kategóriás pedig tizenöt állomásból áll.

Az A kategóriás sorozat első fordulójára a hét végén az Omszki-tónál kerül sor. A szabadidős tevékenység kiszélesítése céljából C kategóriás versenyeket rendeznek, az utánpótlás korosztály számára pedig még az országos bajnokság és a diákolimpia is megméretési lehetőséget kínál.

A szezon csúcseseményét jelentő siófoki döntőben 16-16 férfi és női páros indulhat, a torna összdíjazása kétmillió forint lesz. Az összetett pontversenyben külön is eredményt hirdetnek.

[origo]