Vágólapra másolva!
Az esős idő miatt elmaradt a pünkösdi hétvégére kiírt Duna-upa, mely Magyarország, Ausztria és Szlovákia baseball-, valamint softball-válogatottjainak a részvételével került volna megrendezésre. A torna új időpontját később jelölik ki.

"Az esőben csúszóssá váló labda nagyon veszélyessé tenné a játékot, ezért ilyen körülmények között nem szabad baseballmérkőzést játszani. Ráadásul a tartós esőzések miatt a szentendrei pálya használhatatlanná vált. Így nem maradt más megoldásunk, mint a torna elhalasztása" - tudtuk meg Vida Pétertől, a MOBSz (Magyar Baseball és Softball Szövetség) főtitkárától.

A sportág európai versenynaptárában a nyári hónapokra sűrűsödik a nemzeti válogatottak programja, míg tavasszal és ősszel a klubcsapatoké a terep. Így aztán az elmaradt Duna-kupa új időpontjának a kijelölése nem lesz könnyű feladat.

"Valószínűleg augusztus végén tudjuk majd az osztrákokat és a szlovákokat fogadni. A mindhárom fél számára alkalmas hétvége megtalálása ráadásul ötszereplős egyeztetést igényel. Szlovákiában külön szakszövetsége van a baseballnak és a softballnak, Ausztriában pedig a két szakág - bár egy szövetségbe tömörül - független irányítás alá tartozik. Mi viszonylag rugalmasan tudnánk kezelni a kérdést, mivel egyetlen válogatott szintű megmérettetésünk van az idén. Ezzel szemben az osztrákok öt, míg a szlovákok négy kontinensviadalon vesznek részt a nyár folyamán" - tette hozzá a főtitkár.

A magyar U21-es baseballválogatott július 8. és 16. között Olaszországban szerepel az Európa-bajnokságon.

Presstige Média