Vágólapra másolva!
Vasárnaptól egy héten át Zalakaroson edzőtáborozik a magyar nőikézilabda-válogatott. Németh András szövetségi kapitány keretéből többen műtétek utáni rehabilitáció miatt hiányoznak. Ott lesz viszont a többiekkel Pálinger Katalin, aki az utóbbi fél évben nem játszott sérülés miatt, ám klubkeresése végre megoldódott.

A magyar válogatottban eddig 178 alkalommal szerepelt Európa-bajnok, olimpiai 2., világbajnoki 2. és 3. helyezett kapus, Pálkinger Katalin ugyanis koppenhágai klubcsapatából Szlovéniába igazolt, s ugyanúgy a Krim Ljubljana játékosa lett, mint Siti Eszter, illetve a válogatott keretben ezúttal nem szereplő Kindl Gabriella.

"Nagyon örülök, hogy végre rendeződött a helyzetem, napokon belül aláírom az egy plusz egyéves szerződésemet a Krim Ljubljanához" - mondta a kapus. "Több ajánlatom is volt, azért döntöttem a szlovénok mellett, mert ők voltak a legkitartóbbak, itt éreztem, hogy mindenképpen meg akarnak szerezni, mert szükségük van rám. Sajnálom, hogy nem sikerült békében elválni a Köbenhavntól, feltehetően polgári bíróságon folytatódik a vitánk, ez azonban nem befolyásolja majd a teljesítményemet."

A vb-bronzérmes csapat - az idényben először - az augusztus 17-19. közötti Pannon-kupán szerepel, a rangos budapesti tornán a hazaiak mellett a vb-aranyérmes orosz, az olimpiai második dél-koreai, valamint a szlovák válogatott vesz részt.

A zalakarosi keret:
kapusok: Pálinger Katalin (egyesület nélkül), Triffa Ágnes (Vasas), Pastrovics Melinda (FTC)
mezőnyjátékosok: Kirsner Erika (FTC), Vérten Orosolya (Győr), Mörtel Renáta (Győr), Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Sopronyi Anett (Debrecen), Borbély Zsanett (Kiskunhalas), Szamoránsky Piroska (FTC), Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (Győr), Szűcs Gabriella (Debrecen), Orbán Annamária (Debrecen), Kenyeres Fanni (Cornexi), Benyáts Beatrix (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Vasas), Siti Eszter (Ljubljana, szlovén), Hornyák Ágnes (Győr), Csáki Viktória (Debrecen).

(MTI)