Vágólapra másolva!
A Gödöllő legyőzősével a harmadik helyet szerezte meg a 2005-2006-os évi nőiröplabda-bajnokságban az NRK-Nyíregyháza együttese. A bronzérem után a csapat gerince azonban szétszéledt, így Ludvig Zsolt vezetőedzőnek a következő szezonra új együttest kell építenie.

Kapuvári Melinda és Kovács Eszter a bajnok BSE-hez, Szabó Anita a Miskolchoz szerződött, de távozott Natalja Krajnja és Fésüs Erzsébet is a nyíregyházi extraligás csapattól.

"Mihamarabb szeretnénk megállapodni nyolc játékossal: komolyan számítunk a jövőben is Erdősné Balogh Erikára, Botos Fruzsinára, Merkószki Tündére, Kovács Bernadettre, Bodnár Nerinára, Czipták Nikolettára és Kinyik Mónikára, mindannyian ezer szállal kötődnek a városhoz és a megyéhez. Az a cél, az elvárás, hogy a helyi alapokra építkezzünk" - nyilatkozta Ludvig Zsolt, az NRK-Nyíregyháza vezetőedzője a Szabolcs Online-nak.

A csapat egyelőre egy új játékost igazolt, Natalja Akimova a szülés után újrakezdi a játékot, s elkötelezte magát a szabolcsi együtteshez.

Ami a további kiszemelteket illeti, a hírek szerint kubai játékosokat vár a szakvezetés, de az augusztus elsején kezdődő alapozás során egy ukrán centert is tesztel a klub.