Társoldalunk:

Egykori Pick-edző lett a svájci kézikapitány

2006.07.28. 20:31

A szerb Dragan Djukic lett a svájci férfikézilabda-csapat szövetségi kapitánya. A korábban Szegeden is dolgozó szakember Arno Ehret helyére került a kispadra.

Arno Ehret helyett a 44 éves Dragan Djukicot nevezte ki a Svájci Kézilabda Szövetség a férfiválogatott élére.  A tréner szerződése augusztus 1-jén lép életbe, Djukic feladata az lesz, hogy a megfiatalított válogatottat kivezesse a 2008-as Európa-bajnokságra, s letegye a 2009-es világbajnokságra, majd a 2012-es londoni olimpiára kijutni képes nemzeti együttes alapjait.

Djukic az előző szezonban a portugál Madeira Andebol SAD együttesét dirigálta, amellyel az EHF-kupa nyolcaddöntőjéig jutott (s csak nagy csatában szenvedett két szoros vereséget a dán Gudmétől). Előtte a macedón válogatott, illetve a Vadar Skopje edzőjeként tevékenykedett, míg 200-2003 között a Pick-Szeged szakmai munkájáért felelt.

"Nagy kihívást jelent számomra az új feladat, ugyanakkor dicsőség, hogy a svájci szövetség választása rám esett. Meg vagyok győződve arról, hogy képes leszek új motivációt, impulzust és energiát adni a válogatottnak" - mondta Djukic.

[origo]

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK