Vágólapra másolva!
A magyar A válogatott hét góllal legyőzte a B csapatot a női kézilabda Pannon-kupa nyitónapján. A másik meccsen Korea nyolc góllal bizonyult jobbnak a világbajnok oroszoknál.

Eredmény, Pannon-kupa, 1. forduló
Magyarország - Magyarország B 29-22 (16-12)
a legjobb dobók:
Görbicz 6/2 Vérten, Benyáts 4-4, illetve Szucsánszki 6/4, Szűcs 5, Kenyeres 4

Közvetlenül a találkozó előtt derült ki, hogy Siti Eszter combsérülés miatt nem vállalja a játékot az A csapatban. A két magyar együttes mintegy félház, 600 néző előtt mérkőzött, így ismét bizonyságot nyert, hogy a fővárosban felkészülési találkozóra nem igazán vevő a közönség.

Jól kezdett a B csapat, a 8. percben 5-1-re vezetett, ám időkérés után az előző évben a világ legjobbjának választott Görbicz vezérletével fordított az A együttes, és - ahogy összeállt a védekezése - lassan elhúzott 11-8-ra. A Németh András szövetségi kapitány irányította alakulat éppen a szünet előtt növelte az addigi legnagyobbra a különbséget (16-12).

Mindkét edző - Németh mellett a B alakulatot irányító Zsiga Gyula - sokat cserélt a második félidőben, de ez főleg a "nagy" válogatott játékára volt pozitív hatással (38. perc, 21-13). A B csapat a folytatásban arra ügyelt, ne legyen kétszámjegyű a hátránya. Ez a törekvése sikerrel járt.

A másik mérkőzésen:
Koreai Köztársaság - Oroszország 44-36 (22-19)