Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán-FeVita nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a vasárnapi, miskolci döntőben legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu csapatát.

A harmadik helyért:
Újpest - Miskolci Jegesmedvék 9-2 (1-0, 6-1, 2-1)
gól: Gergely (9.), Szajbert K. (22.), Peterdi (27.), Hetler (28.),
Marcinek (33.), Gallo (35.), Buzás (39.), Borbás (49., 52.), illetve
Orosz (40.), Németh (47.)

Elsőként a harmadik helyért léptek pályára a csapatok, s a bronzérmet az Újpest nyerte meg, miután simán legyőzte a házigazda Miskolci Jegesmedvék csapatát. A címvédő Alba Volán-FeVitától elszenvedett 5-0-s elődöntős vereség egyik áldozata Ladányi lett: a válogatott csatárral elégedetlenek voltak, és az újpesti szakvezetők ezért nem nevezték a bronzmérkőzésre.

A vendégek esélyeshez méltóan többet támadtak, ám a kissé fáradt hazaiak jól állták a rohamokat, és kapusuk, Rácz csak Gergely kiugrását követően adta meg magát - először. A folytatásban már nem volt kegyelem, az ÚTE tetszés szerint érte el találatait a szombati elődöntőben a Dunaújvárost alaposan megszorongató Jegesmedvék ellen.

A döntőben:
Alba Volán-FeVita - Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)
gól: Ocskay (5.), Stastny (30., 45.), Rajz (36.), Poznik (40.), illetve Erdélyi (30.), Szilassy (49.)

Az első helyzet a dunaújvárosiak előtt adódott, ám Budai védte Magosi ziccerét, majd emberelőnyben székesfehérváriak megszerezték a vezetést. Palkovics keresztpasszát Ocskay kapásból vágta a bal alsó sarokba. A folytatásban az Acélbikák kapusa, Ferjo több alkalommal is remekül hárított, míg egyszer a vas mentett helyette Ocskay kísérleténél.

A Dunaújváros bátran próbálkozott, és a 30. percben Erdélyi erős lövése Budai lábvédője között csúszott be. 23 másodperc múlva jött a válasz: Palovcik középre adásába Stastny tette bele az ütőjét, és a pakk a bal felső sarokba csapódott. Aztán emberhátrányban majdnem nőtt a különbség, ám Palkovics közeli kísérletét Ferjo szenzációs mozdulattal, a levegőben úszva kesztyűvel hárította. Azonban ebből nem merített erőt a Dunaújváros. A Fejér-megyei riválisból előbb Rajz nagy védelmi hibát kihasználva közelről, majd közvetlenül a második szünet előtt Poznik távolról volt eredményes.

A záró harmad elején két újvárosi játékos is az új szabályért - a korong pályáról kilövéséért - kapott kiállítást, és ezt gólra váltotta az Alba Volán: Stastny közelről talált be. A biztos vezetés tudatában kiengedett a címvédő. Csibitől a 10 perces büntetéséből visszatért Szilassy lopta el a pakkot, és a tehetetlen Budai lába között talált be. Az 55. percben Vargyas faraghatott volna a hátrányból, ám hiába lőtt a kapuba, Nyeste bíró - helytelenül - már közbefújt fehérvári szabálytalanság miatt.

Az Alba Volán-FeVita teljesen megérdemelten nyerte meg ismét a Magyar Kupát, jelenleg nincs olyan magyar csapat, amely meg tudná szorongatni.

A négyesdöntő legjobbjai:
kapus: Budai Krisztián (Alba Volán)
hátvéd: Anton Poznik (Alba Volán)
csatár: Ocskay Gábor (Alba Volán).