Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém és a Pick Szeged is kikapott a férfi kézisek Bajnokok Ligájában: előbbit az előző idényben döntős spanyol Portland San Antonio verte idegenben 34-27-re, utóbbi pedig a Tisza-parti városban szenvedett 25-20-as vereséget a Ciudad Real ellenében.

Férfi BL, első forduló, A csoport:
Portland San Antonio (spanyol) - MKB Veszprém 34-27 (14-14)

Idegesen kezdett mindkét csapat a BL-nyitányon, a lövések, passzok pontatlanok voltak. A Veszprém egy kicsit előbb nyugodott meg, és a 9. percben 3-2-re vezetett. Állandósult a különbség, a magyar együttes minden gólra tudott válaszolni. A félidő derekán fordult a kocka, az előző kiírás második helyezettje 10-9-re módosította az állást. A hatalmas csata változatlanul folytatódott, egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni.

A második félidő elején még nagy nehezen tartotta a lépést a Veszprém, később viszont a pamplonai klub nagyobb sebességre kapcsolt, és a hibákat könyörtelenül kihasználva ellépett (28-23). A végjátékban továbbra is a spanyolok domináltak, és a vártnál nagyobb arányban győztek a második 30 percben gyengén játszó Veszprém ellen.

A magyar bajnok a következő fordulóban a szlovák Povázska Bystrica csapatát fogadja, jövő szombaton 16.15-kor.

A csoport másik meccsén:
Povazska Bystrica (szlovák) - Boszna Szarajevo (bosnyák) 29-31 (21-16)