Vágólapra másolva!
Székesfehérváron kapott ki 4-2-re az Alba Volántól a Dunaújváros jégkorongcsapata. A vendégek egészen az utolsó harmadig jól tartották magukat a bajnokcsapattal szemben, de Ondrejcik és Holéczy góljaival végül kétgólos hazai sikerrel fejeződött be a találkozó.

Borsodi Liga, alapszakasz:
Forrás: [origo] Alba Volán-FeVita - Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)
Székesfehérvár, 300 néző
v.: Árkovics, Bellus, Bede P.
gól: Ennaffati, Palkovics, Ondrejcik, Holéczy, illetve Azari 2.
kiállítás: 4 perc, illetve 6 perc + 10 perc fegyelmi (Szilassy)

Meglepően kevés néző előtt kezdték a mérkőzést a csapatok, ami leginkább annak volt tudható, hogy Dunaújvárosban kevésen múlt, hogy megszűnjön az egyesület. Ez azonban nem zavarta a két gárda játékosait, és nagy intenzitással vetették magukat a játékba. Kiegyenlített küzdelem mellett, mindkét oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre, de azokkal egyik fél sem tudott élni, így gól nélkül ért véget az első harmad (0-0).

A második húsz percet nagy lendülettel kezdte a Volán, de Gröschl, és Palkovics próbálkozása is eredménytelen volt. Aztán a harmad közepén váratlanul megszerezte a vezetést a DAC Azari révén, de nem sokáig örülhettek, mert Ennaffati egy percen belül egalizált. Ezt követően fordulásból ismét Azari volt eredményes, de négy perccel a vége előtt Palkovics nagyszerű egyéni akció végén betalált, így ebben a negyedben se sikerült egyik csapatnak sem előnyt szereznie (2-2).

Az utolsó felvonásban szinte kapujához szegezte a vendégeket a székesfehérvári gárda, de hosszú ideig nem sikerült betalálniuk a jól védő Ferjo kapujába. A jeget Ondrejcik távoli bombája törte meg, és hiába voltak továbbra is nyomasztó fölényben Palkovicsék, csak az ötvenötödik percben tudtak ismét eredményesek lenni Holéczy találatával, így megérdemelt fehérvári győzelem született a rangadón (4-2).

Mobilpress