Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója ezúttal is fehérvári sikert hozott: az idei jégkorong-bajnokságban eddig veretlen újpestiek négygólos vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő Alba Volántól.

Borsodi Jégkorongliga, alapszakasz, egyben Interliga mérkőzés:
Alba Volán Fevita - Újpest 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)
Székesfehérvár, 1100 néző
vezette: Halassy, Gebei, Abonyi
gól: Palkovics 6., Ocskay 12., Poznik 24., Palkovics 33., Palovcsik 44., Ocskay 45. ill. Jurasko15. p., Dubek 21. p.
kiállítás: 24 perc illetve 18 p. + 10 p. fegyelmi (Dubek) + 10 p. fegyelmi (Szajbert)

Az első öt percben kiegyenlített játék keretében kóstolgatták egymást a csapatok. A 6. percben aztán Ocskay-Palkovics összjáték után utóbbi a kapust is elfektetve lőtt a kapu közepébe. Két perc múlva megint Palkovics tesztelte lövésével a jobb oldali kapuvasat, a túloldalon Ladányi nagy ziccere jelezte, hogy a vendégek is pályán vannak. Mégis a hazai előny nőtt, méghozzá emberhátrányból: Palkovics szerzett korongot, kiugratta Ocskayt, aki a jobb sarokba lőtt. Bár Kleniar nem tehetett a gólokról, Sájevics váltotta a kapuban. A vendégek újabb nagy helyzetét Dubek lőtte fölé, ám Jurasko már nem hibázott: a kék vonal közeléből bombázott a hálóba, sőt Ladányi előnyből kis híján egyenlített.

Alighogy elkezdődött a második harmad egalizáltak a lilák: Dubek egy remek átadásból az elalvó Volán védők közül betalált. A vendégek öröme nem sokáig tartott, Poznik 10 méteres bombája talált utat a hálóba. Kettős előnyben hibázott ziccert az Alba Holéczy révén, majd növelte előnyét. Ismét Horváth adta el a korongot, mellyel Palkovics a kapuig menetelt: 4-2. Buday parádéja zárta a harmadot, az önkívületben védő kapus bravúrjaival két kettős előnyt védekeztek ki a hazaiak.

A záró harmadban hamar eldőlt a találkozó: a 44. percben a kiugró Palovcsik lőtt a jobb sarokba, egy perc múlva pedig Jurasko hibájából Ocskay második gólját szerezte: 6-2. A hátralévő időben úgy tűnt, a vendégek beletörődtek a vereségbe, s a Volán sem erőltette a rohamokat. Az utolsó percek a sorozatos kiállításokról szóltak, itt is ott is kimaradt egy helyzet, így végül maradt a fölényes hazai siker.

Mobilpress