Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig összesen hat magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek az európai kézilabdakupákban. Az MKB Veszprém és a Pick Szeged folytatja menetelését a Bajnokok Ligájában, míg a női BL-ben a Budapest Bank-FTC a főtáblára, a 16 közé jutásért harcol a román Rulmentul Brasov együttesével. Az EHF Kupában a Kiskunhalas a fehérorosz Gorodnyicsanka Grodnóval, a KEK-ben pedig a Cornexi-Alcoa-HSB Holding az izlandi Hafnarfjördurral mérkőzik. Utóbbi pénteken és vasárnap idegenben már le is tudja a párharcot.

A férfi BL-ben a Szegedre szombaton nagy csata vár. A B jelű csoportban a címvédő spanyol Ciudad Real szinte biztos, hogy első lesz, és a továbbjutást érő második helyért a Tisza-partiak, valamint az aktuális rivális, a svájci Schaffhausen harcol. Amennyiben a Ciudad Real mindenkit legyőz - erre van reális esély -, akkor a magyar és a svájci együttes oda-visszavágós csatája dönthet a második helyről, ezért az egymás elleni gólkülönbség sem mindegy. A Veszprém a bosnyák Boszna Szarajevo vendége lesz vasárnap, és kötelező a győzelem.

A magyar női csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe. A BL-ben az FTC komoly összecsapás előtt áll. A brassói rivális jó csapat, és nagy fegyvertény lenne, ha Németh András együttese lépne tovább a 16 közé - ahol a Győri Audi ETO KC erőnyerőként már biztosan ott van.

Az EHF-kupában a Kiskunhalas a számára ismeretlen Gorodnyicsanka Grodnóval került össze. Zsiga Gyula csapata számít esélyesebbnek, de az ellenfelét nem becsülheti le.

A KEK-ben a 2005-ös EHF-kupa-győztes Cornexi feladta pályaválasztói jogát - főleg az anyagiak miatt -, így aztán pénteken és vasárnap Izlandon lép pályára. A székesfehérváriak rapszodikusan szerepelnek a bajnokságban, és nem lehet tudni, most melyik arcukat mutatják majd. Mindezekkel együtt a magyar együttesnek illene továbbjutnia.

Az első, pénteki összecsapás az időeltolódás miatt magyar idő szerint 22 órakor kezdődik, míg a vasárnapi visszavágón lesz a Cornexi hivatalosan a vendéglátó alakulat.

A magyarok programja:
férfiak, Bajnokok Ligája, 3. forduló:
A csoport: Boszna Szarajevó (bosznia-hercegovinai) - MKB-Veszprém, vasárnap 16.15

B csoport: Pick Szeged - Schaffhausen (svájci), szombat 16.15

nők, BL, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Budapest Bank-FTC - Rulmentul Brasov (román), vasárnap 18.00

nők, EHF-kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Kiskunhalas - Gorodnyicsanka Grodno (fehérorosz), szombat 18.00

nők, KEK, a 16 közé jutásért: 1. mérkőzés:
Hafnarfjördur (izlandi) - Cornexi-Alcoa-HSB Holding péntek, 22.00
visszavágó:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Hafnarfjördur (izlandi), Hafnarfjördur, vasárnap 18.00