Vágólapra másolva!
Magabiztos győzelmet aratott a címvédő a jégkorong Borsodi Ligában. Az Alba Volán-FeVita a székesfehérvári mérkőzésen meleg perceket élt meg az első harmadban, mert 2-2-ig a Ferencváros partiban volt. A folytatásban viszont megemberelte magát a listavezető és kiütötte a zöld-fehéreket.

Eredmény, Borsodi Liga:
Alba Volán-FeVita - Ferencváros 8-2 (3-2, 3-0, 2-0)
Székesfehérvár, 300 néző.
v.: Dr. Nyeste, Bedő, Baros
gól: Fodor (2), Holeczy, Stastny, Svasznek, Palkovics, Gröschl, Poznik, illetve Kordisz, Jánosi
kiállítások: 14 perc + 10 perc fegyelmi (Simon), illetve 12 perc + 10 perc fegyelmi (Schellin)

Az első játékrész 2. percében már 2-0 volt az állás a hazaiaknak, mivel Fodor és Holeczy is pillanatok alatt bevette a Fradi kapuját. A zöld-fehérek viszont magukhoz tértek a kábulatból és egyenlítettek. Nem állt sokáig 2-2 az eredményjelzőn, mivel Stastny ismét vezetéshez juttatta a fehérváriakat (3-2).

A második harmad sokáig gyenge játékot hozott. Mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de azok sorra kimaradtak. A 29. percben Svasznek törte meg a csendet, majd példáját követte Palkovics és Gröschl is. A Fradi ekkor már nem tudott jelentősebb erőt kifejteni (6-2).

Az utolsó játékrész ismét villámgyors Alba-góllal indult. A hazaiak végig egykapuzták a záró 20 percet, a ferencvárosi védők pedig csak kergették a pakkot. A zárszó Pozniké volt, az ő góljával alakult ki a 8-2-es végeredmény.

A másik mérkőzésen:
Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu - Csíkszereda 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Mobilpress