Vágólapra másolva!
Amennyire magától értetődő gyorsasággal, minden vita nélkül fogadták el a vízilabda-szövetség elnökségének tagjai Kemény Dénesnek, a férfiválogatott kapitányának beszámolóját a nyári - Világkupa- és Európa-bajnoki ezüstöt hozó - világversenyekről, annyira felkorbácsolódtak az indulatok a női válogatottat irányító Szilágyi Péternek a meghallgatása után. A női csapat az augusztusi  Vk-n az 5., a szeptemberi Eb-n a 3. lett.

A csütörtök esti ülésen az elnökség "ízekre szedte" Szilágyi beszámolóját, s a nagy vitában többen is a fejéhez vágták, hogy mivel esetében - akárcsak a férfi felnőtt-, de az utánpótlás-kapitányok alkalmazási feltételei között - is kitétel, hogy minden világversenyen benn kell lennie csapatának a legjobb négy között, azonnal felállíthatnák a kispadról, mivel a Világkupán leszerepelt a világbajnoki címvédő együttessel.

Végül nem is fogadták el az összegzését, hanem új beszámoló elkészítésére kötelezték, amelyet a következő, novemberi elnökségin vesznek majd górcső alá a grémium tagjai.

Ugyanakkor a bizalmi szavazást túlélte a női kapitány, mivel nem kapott többséget a felmentését célzó javaslat. Az elnökségből hatan mondtak igent az indítványra, ketten ellenezték a menesztését, míg négyen tartózkodtak.