Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron győzött a Mondeville vendégeként, a MiZo Pécs ugyanakkor kikapott a szintén francia Bourges otthonában a női kosárlabda Euroliga második fordulójában. A Szeviép-Szeged hazai győzelemmel kezdte meg szereplését a női Európa-kupában, miután a nyitókörben magabiztosan verte a szlovén Celjét.

Női Euroliga, 2. forduló, A csoport:
Mondeville (francia) - MKB-Euroleasing Sopron 56-69 (11-13, 10-18, 15-16, 20-22)
pontszerzők: Aubert 14/9, Pochet 13/3, Kublina 12/3, Futrell 9, Maiga 4, Jannault 3, Tanqueray 1, illetve Honti 16/6, Branzova 16/6, Cserny 14, Károlyi 8/6, Németh 5/3, Kocsis 4, Horváth Zsuzsanna 2, Gorbunova 2, Horváth Zsófia 2.

A házigazdák kellemes meglepetésként délelőtt fogadást tartottak a soproni kosarasok tiszteletére a mondeville-i városházán. Ezen a sportért felelős alpolgármester köszöntötte a küldöttséget, majd egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át, mely díszcsomagolásban a környékre jellemző borokat tartalmazta. A csapat részéről a kapitány Cserny Réka köszönte meg a kedves fogadtatást - francia nyelven is.

A csarnokban aztán már nem bizonyultak udvarias vendégnek Székely Norbert tanítványai, mivel Cserny vezetésével gyorsan előnyhöz jutottak. A második negyed még jobban sikeredett: a nyáron érkezett Branzova és Németh is megtalálta a dobóformáját, így a félidőben már mínusz tíz volt a különbség a hétvégén a francia bajnok Bourges-t legyőző házigazdák szempontjából (21-31).

A harmadik felvonást szintén megnyerte a magyar gárda, az előző esti edzésen kisebb térdsérülést szenvedett Honti ekkor kapcsolódott be a pontgyártásba, míg a túloldalon csak a lett Kublina nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A vége tehát váratlanul sima soproni diadal lett, a két meccs után is veretlen zöld-sárgák egy hét múlva a litván Vilniust fogadják.

További eredmények:
Vilnius (litván) - Schio (olasz) 71-65
Szpartak Moszkva (orosz) - Kraków (lengyel) 72-58