Vágólapra másolva!
A 2006-os LEN-kupa-győztes Honvédé lett a női vízilabdázók európai Szuperkupája, ekként pedig az övé a világ legjobb klubcsapata cím is, miután a legutóbbi szezon két európai kupasorozata győztesének szombati csatájában legyűrte az idén BEK-et nyert olasz Orizzonte Cataniát a Kőér utcában.

Eredmény, női európai Szuperkupa:
Domino-BHSE-Polo SC - Orizzonte Catania (olasz) 9-8 (1-3, 2-2, 4-2, 2-1)
góldobók:
Györe 4, Pelle 2, Valkay Á., Tomaskovics, Takács 1-1, illetve Di Mario 3, Bosurgi 2, Musumeci, Bujka B., Miceli 1-1

A LEN, a kontinentális szövetség által első ízben kiírt női Szuperkupa elhódításáért a vendéglátó Honvéd soraiban öt világbajnokkal szállt vízbe, de akadt magyar a túloldalon is: az új idényben már a cataniai gárdát erősíti ugyanis a Dunaújváros volt centere, az idén a válogatottba is bekerült Bujka Barbara.

A magyar bajnok csapatkapitányának, Györe Anettnek a bombagóljával, vagyis magyar szempontból biztatóan indult a mérkőzés, bő két perc múlva azonban már a szicíliaiaknál volt az előny, ami az első szünetig kétgólosra hízott (1-3). Hogy ne dőljön el már az első félidőben a csata, arról megint Györe gondoskodott (2-4), majd Valkay Ágnes is bevette a taljánok kapuját (3-5), de több, mint nehéznek ígérkezett a feladat: fordítani a mérkőzés állásán.

A harmadik nyolc percben aztán hamar felcsillant a remény: ki más, mint Györe lőtte ki a jobb sarkot (4-5), igaz, a válasz sem késett: Bujka Barbara - megnyerve a nővérek alkalmi villámháborúját - húgát, Viktóriát beforgatva volt eredményes (4-6). Centergólra centergól felelt: az orrvérzéses sérülés után a vízbe visszatért Tomaskovics Eszter szépített, aztán a világbajnok csapattárs, Takács Orsolya lökete ért célba (6-6). Egy büntetőből született olasz találat következett, a negyed csattanójaként azonban egy harmadik vb-aranyérmes, Pelle Anikó lőtt nagy gólt messziről (7-7).

A döntés tehát a zárónegyedre maradt, s Pelle ezúttal ejtéssel vétette magát észre, okos alakításának révén pedig visszavette a vezetést a hazai gárda (8-7). A játékrész felénél újból egyenlő volt az állás, a kölcsönös rontások után pedig Györe, a meccs legjobbja ismét a jobb felső sarokba küldte a labdát, a győztes gól révén itthon tartva az európai női vízilabdasport első Szuperkupáját (9-8)!

A kezdőhetesében négy olimpiai bajnokot is szerepeltető, hétszeres BEK-győztes, 1992 óta megszakítás nélkül 15-szörös olasz bajnok igazolta hírét, és bizonyította tudását, ám a Honvéd bizonytalanabb kezdést követően remek második félidőt produkált és vesztes állásból felállva megérdemelten diadalmaskodott egy nagyszerű rivális felett.

Györe Lajos, a Honvéd mestere:
"Óriási fegyvertény a világ legjobb csapatának legyőzése, hiszen ne feledjük, az Orizzonte két éve sehol senkitől nem kapott ki! Én végig bíztam együttesemben, akkor is, amikor 4-1-re, majd 5-2-re vezettek az olaszok. Ekkor változtattunk a védekezésünkön, s fontos pillanatokban lőttünk gólokat. A diadalból merítkezhetünk, további önbizalmat szerezhetünk a Bajnokcsapatok Európa Kupája számunkra januárban kezdődő küzdelmeire."