Vágólapra másolva!
A versenysorozat nevéhez illő szórakozást nyújtottak a csapatok a Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Hypo Niederösterreich nőikézilabda-Szuperliga-találkozón. A fehérváriak egygólos vereséget szenvedtek a világsztárok sorát felvonultató bécsiek ellen a látványos megoldásokkal tarkított meccsen. A mérkőzésre jellemző, hogy a játékvezetőknek egyszer sem kellett passzív játékot jelezniük. Pádár Margit kilenc gólt szerzett.

Eredmény, Szuperliga, A csoport:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Hypo Niederösterreich 38-39 (18-19)
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 900 néző
v.: Bonifert, Oláh
Cornexi: Fekete és Djeric (kapusok), Pádár 9 (1), Balogh B. 6 (2), Tápai Sz. 5 (2), Triscsuk 4, Kenyeres 3, Lima 3, Szrnka 3, Vijunaite 2, Őri E. 1, Válova 1, Vaszari 1.
Hypo: Sanko és Stevancevic (kapusok), Kim 7, Fridrikas 6 (3), Oh 6, Rotis-Nagy 6, Han 4, Nascimento 4, Acimovic 3, Piedade 2, Boklashchuk 1, Marin.
hetesek: 5/5, illetve 5/3
kiállítások: 8, illetve 14 perc

Ryan Zinglersen, a Hypo vezetőedzője: "Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, a mai meccs fontos állomása a Bajnokok Ligájára történő felkészülésünknek. A hangulat kiváló volt, ilyen atmoszférájú mérkőzésünk eddig nem volt ebben a szezonban. Korszerű, gyors kézilabdát mutatott be mindkét csapat, és mindkét oldalon nagyon tetszett jó néhány egyéni teljesítmény. Amint hatékonyabb lett a védekezésünk, és a kapusunk is fogott labdákat, élni tudtunk a legveszélyesebb fegyvereinkkel, a lerohanással és a második hullámú támadással."

Vura József, a Cornexi vezetőedzője: "A Szuperkupa-találkozóra nem készültünk külön taktikával. Nem a Hypo ellen játszattam a csapatot, hanem azokat a feladatokat kértem a lányoktól, amelyeket hét közben gyakoroltunk. Ezeket sikerült a pályán megvalósítaniuk, hiszen a támadójátékunk megfelelően működött. Bár sok gólt kaptunk, mégis bíztató megoldásokat láttam a védekezésben is. A hatos fal helyett öt-egyes védekezésre váltottunk, így villámgyorsan egyenlítettünk ötgólos hátrányból. Olyan játékosokat is játszattam, akiknek idáig nem adtam lehetőséget, gondolok itt Vaszari Virágra vagy Limára, akik jó benyomást keltettek bennem. Összességében pozitívan értékelem a lányok teljesítményét, végig hajtották a meccset, és sikeresen álltak fel a hátrányból is. Izgalmas mérkőzés volt, aminek sajnos a véghajrája nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Reális esélyünk volt a döntetlenre, hiszen pár másodperccel a vége előtt kaptuk a Hypo utolsó, győztes gólját."

Pádár Margit, a Cornexi játékosa: "Van egy pár új figuránk, próbáljuk a lerohanásainkat, és a helyzetkihasználásunk is működött ma. A vendégek a rossz passzokból, eladott labdákból rohantak le bennünket, és így tudtak rendre megszorítani minket. Jól ment Ziának és nekem is, sok gólt tudtunk szerezni. Annyira jó lett volna nyerni, mert mindig csak az a pici hiányzik! Szerintem megérdemeltük volna a győzelmet, mert jól játszottunk, végig pörögtünk, küzdöttünk. Át kellene végre lendülnünk a holtponton, és sokkal több önbizalomra lenne szükségünk."