Vágólapra másolva!
Fölényes győzelmet aratott az MKB Veszprém férfi- és a Dunaferr nőikézilabda-csapata a keddi játéknap két bajnoki mérkőzésén.

Férfi kézilabda-bajnokság, 9. forduló
MKB Veszprém - PLER-Airport 39-22 (19-11)
Veszprém, 1000 néző
gól: Vujin 6, Lapcevic 6/1, Gál 5, Iváncsik 5, Gulyás 4, Kiril Lazarov 4, Pásztor 3, Tombor 3, Cozma 2, Eklemovic 1, illetve Filip Lazarov 4, Harsányi 3, Szabó 3, Lékai 3, Dobó 2, Józsa 2, Lendvay 2/1, Pál 1, Forgács, Rév 1
hetesek: 2/1, illetve 2/1
kiállítás: 8, illetve 2 perc

Délelőtt még mind a két csapat a nemzetközi kupasorsolással volt elfoglalva, délután azonban már a pályán volt feladatuk. Ez a feladat két embernek igazán különleges volt, hiszen Kiril Lazarov, valamint öccse, Filip Lazarov először léptek pályára egymás ellen (a gólokon is testvériesen osztoztak, hiszen mindketten 4 találatig jutottak).

Azt már az elején sejteni lehetett, hogy az újabb bajnoki címre törő veszprémiek mindent megtesznek majd a "sima" győzelemért, hazai pályán általában még a világ legjobbjai sem tudják megállítani Pásztorékat.

Erejüket most is bizonyították annak ellenére, hogy a szünetig csupán nyolcgólos előnyre tettek szert a pestszentlőrinciek ellen. A világsztárokkal teletűzdelt gárda fáradtnak tűnt, ám magabiztos vezetését semmi nem veszélyeztette.

A fáradtság egyébként a PLER-játékosok esetében is érthető lett volna, hiszen a fővárosi gárda szombaton és vasárnap is pályára lépett az EHF-kupában, lévén a pályaválasztói jogát feladó litván gárda ellen két egymást követő nap is játszottak Lendvayék.

A második félidőre magára talált Zdravko Zovko csapata és tovább növelte előnyét (ebben a 30 percben majdnem kétszer annyi gólt dobtak a bakonyiak, mint ellenfelük). Az általában csak védekező Lapcevic igazán magára talált és 5 akciógóljával, valamint egy hetesből elért találattal - Vujinnal holtversenyben - a legeredményesebb veszprémi játékos lett.

Mobilpress