Vágólapra másolva!

Jól szerepeltek a gyeplabdások a Duna-kupán

Mozgalmas napokon van túl két magyar gyeplabda-csapat, a Rosco HC és az Építők SC. Mindkét gárda a nemzetközi Duna-kupában szerepelt, erősnek mondható szlovák és osztrák együttesek ellenében. A Rosco mindkét napon parádésan játszott, de az Építők szereplése kissé felemásra sikeredett.

A két magyar csapat egymás elleni meccse nyitotta a kupát, a remek összecsapás 6-6-os döntetlennel ért véget. Ezen a napon még szárnyalt az Építők, mind a két szlovák csapatot, a Racát és a Senkvicét is magabiztosan győzte le. A Roscónak az első napra jutott a nagyobb falat, a két osztrák gárdával kellett meccselnie. Szoros összecsapáson ki is kaptak a későbbi kupagyöztes Arminentől, de nagy fölénnyel nyertek az AHTC ellenében.

A második napon fordított volt a felállás, a Rosco játszott a könnyebben verhető szlovákokkal, míg az Építők nézett szembe az erősebb osztrák csapatokkal. Előbbi együttesünk hozta is a kötelező győzelmeket, a Racát 9-2-re, a Senkvicét egy szorosabb meccsen 6-5-re verték meg. Ezzel szemben az Építők nem bírt a sógorokkal, az AHTC-től 7-1-re, az Arminentől 8-3-ra kapott ki. A végén így a Rosco egyetlen vereséggel szerezte meg a Duna-kupa ezüstjét, az Építők hullámzó teljesítménnyel a negyedik helyen zárt.

A magyar érdekeltségű eredmények:
Építők SC - Rosco HC 6-6
Építők SC - KHP Raca (szlovák) 9-4
Építők SC - SK Senkvice (szlovák) 8-6
Rosco SE - SV Arminen (osztrák) 4-5
Rosco SE - AHTC (osztrák) 6-3
Rosco SE - KHP Raca 9-2
Rosco SE - SK Senkvice 6-5
Építők SC - AHTC 1-7
Építők SC - SV Arminen 3-8