Vágólapra másolva!
Hatgólos győzelemmel kezdte a Pannon-kupát a magyar nőikézilabda-válogatott, amely a háromcsapatos torna első mérkőzésén 26-20-ra verte a szintén Eb-résztvevő Spanyolországot.

Eredmény, Pannon-kupa, 1. mérkőzés
Magyarország - Spanyolország 26-20 (13-7)
Nyíregyháza, 3000 néző
gól: Siti E. 4, Tóth T. 4, Görbicz 4/2, Balogh 3, Borbás 3, Kovacsicz 3, Szamoránsky 2, Szűcs 1, Kirsner 1, Vérten 1, illetve Morales Tendero 5, Lopez Quiros 4, Fraile 4, Mangue 2, Rubio Ponce 2/2, Pinedo Saenz 1/1, Sanroman Elexpuru 1, Fernandez Molinos 1
hetes: 4/2, illetve 4/3
kiállítás: 8, illetve 6 perc

A mérkőzést megelőzően Németh András szövetségi kapitány arra panaszkodott, hogy csapata a kétnapos kőkemény tatai edzőtábort követően a csütörtök délelőtti edzésen olyan rosszul teljesített, amire ritkán akad példa. "Rossz főpróba után jöhet a jó előadás" - tréfált a szakvezető.

A mérkőzés előtt Herr Orsolyát 22. születésnapja, Görbicz Anitát 100., Balogh Beatrixet 150.
Válogatottsága alkalmából köszöntötte Sinka László, az MKSZ főtitkára.

Idegesen kezdődött a mérkőzés, az első támadás végén Balogh rontott ziccert, a másik oldalon a spanyolok szórták el a labdákat, s három és fél percnek is el kellett telnie, hogy Görbicz pimasz hetesével sikerüljön megszerezni a vezetést, majd Balogh növelte az előnyt (2-0).

A jó védekezésből kiválóan sikerültek az indítások, ha kellett, felállt fal elleni is okosan játszott a Tóth, Görbicz, Mehlmann belső hármas, Szamoránsky Piroska védekezésben kemény, támadásban eredményes volt, a 16. percre 8-3-ra nőtt az előny.

Időt is kért a spanyol szakvezetés, de ez sem segített, a két szélső, Sara Castro Ramírez, illetve Lopez Quiros túl sok Pálinger-védést láthatott életében, mert annyira félek a ljubljanai kapustól, hogy általában a ketrec mellé hajigálták a labdát.

8-4-nél Görbicz hetesét, majd Kovacsicz ziccerét Elejaga Vargas megfogta, Fraile pedig faragott a hátrányból (8-5). Másfél perc sem telt el, s már "hat volt közte", előbb Tóth szaggatta a hálót, majd Balogh szélsőbefutással, s egy kontrával kuszálta össze a spanyol védelmet (11-5).

A hajrában csak tartani kellett az különbséget, a 13-7-es eredmény láttán megállapítható, az a csapat, amely Eb-riválisa ellen 30 perc alatt csupán hét gólt kap, jó úton jár...

A második félidőre lecserélte csapatát Németh András, pályára lépett Kirsner, Borbás, Ferling, védekezésben pedig Szűcs és Orbán is. Két gyors spanyol góllal indult a játékrész, erre Siti válaszolt elsőként (14-9)

A struktúraváltás megzavarta a válogatottat, támadásban a tanácstalanság lett úrrá a lányokon, védekezésben pedig csak Pálinger tartotta a lelket: akadt olyan támadás, amikor két másodpercen belül két ziccert is fogott. Ez tűzbe hozta a közönséget, s a lányokat is, a 41. percre 18-11-et mutatott az eredményjelző.
A lélektani tízgólos különbségen átlendülve a meccs háromnegyedénél biztossá vált a győzelem, a szakvezetés minden játékosnak lehetőséget adott, így a jól játszó Szamoránsky, Borbás kettős mellett a harmadik beállós, Borbély is pályára léphetett, a kapuban pedig Herr Orsolya brillírozott.

A végeredmény 26-20 lett, a csapat legközelebb szombaton Horvátország ellen meccsel Nyíregyházán.

A Pannon-kupa további programja:
november 24., péntek
17.30: Spanyolország - Horvátország (Fehérgyarmat)

november 25., szombat:
16.15: Magyarország-Horvátország (Nyíregyháza; tv: m1)