Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém 35-23-ra nyert a vendég Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfikézilabda liga szombati rangadóján. A várt nagy csata elmaradt, a címvédő fölényesen győzött a nagy riválissal szemben.

eredmény:
Forrás: [origo] MKB Veszprém - Pick Szeged 35-23 (17-9)
legjobb dobók:
Lazarov 10/2, Gál 6, Eklemovic 5, Tombor 4, illetve Bajusz 5/3, Vadkerti 4

A két, NB I-ben eddig százszázalékos csapat az előző idényben a bajnoki és a Magyar Kupa döntőjében is csatázott, előbbiben a Veszprém, utóbbiban a Szeged diadalmaskodott. A mostani összecsapás volt a két gárda egy héttel későbbi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő főpróbája. A hazaiaknál Perez Carlos, a vendégeknél Danijel Andjelkovic nem léphetett pályára sérülés miatt.

Tíz percig váltott vezetéssel haladtak a csapatok, ezt követően keményebb védekezésre váltott a Veszprém és elhúzott. A Szeged átlövésből alig, beállósposztról pedig egyáltalán nem volt eredményes, ráadásul a hazaiak kapusa, Peric is jó napot fogott ki. A vendégek támadójátéka a továbbiakban is hihetetlenül gyenge volt - az időkérés és a sok csere sem segített -, s emiatt is fokozatosan nőtt a különbség.

A második félidőre a Szeged védekezést váltott, de ezzel csak azt érte el, hogy nem nőtt tovább a rivális előnye. Az utolsó negyedórára minden erőtartalékát mozgósította az előző idény ezüstérmese. Megpróbálta gyorsítani a támadásait, azonban Lazarov és Gál találataival szertefoszlott minden Tisza-parti remény.

Az élcsoport állása a 11. forduló után:
1. Veszprém 22 pont
2. Szeged 20
3. Dunaferr 17

További eredmények:
PLER-Airport - Gyöngyösi Főiskola 24-21 (11-8)
Komlói BSK-Fűtőerőmű - Debrecen 25-29 (11-14)