Vágólapra másolva!
A tavalyi, szentpétervári nőikézilabda-világbajnokság előtt is optimista volt, ezúttal sem tesz másként Vérten Orsolya, a Győri Audi ETO KC válogatott szélsője. A klasszis játékos a jövő csütörtökön, Svédországban rajtoló Európa-bajnokságon a maximumot szeretné nyújtani, s reméli, a siker nem marad el.

"Úgy gondolom, minden esélyünk megvan az Eb-győzelemre, és biztos vagyok abban, hogy ezen a tornán valamennyi csapat elszántan lép pályára, hiszen nagyon sok múlik az eredményen. A győztes résztvevője lesz a pekingi olimpiának, ezért valamennyi ellenfelünk úgy fog küzdeni, mintha az élete múlna egy-egy találkozón. Természetesen mi is érezzük a tétet, mindenki nagyon akarja a sikert" - mondta Vérten Orsolya.

- Mennyire sikerült felkészülni a leendő ellenfelekből?
- Az elmúlt hetek edzőtáborozása során sokkal inkább a saját játékunk csiszolására koncentráltunk, mint az ellenfelek feltérképezésére, de épp két friss videós élményen vagyunk túl, megnéztük és elemeztük a norvégok és a szerbek játékát. Első körben a szerbek ellen kell felkészülnünk, hiszen velük találkozunk a csoportban. Miután átalakulóban van a csapatuk, egyelőre nem tudjuk, pontosan milyen felállásban játszanak majd ellenünk. Kicsit előbbre tekintve: a norvégok ezúttal is nagyon erősek, velük mindig nagy küzdelmet vívunk, várhatóan ezúttal sem lesz másként.

- Milyen szerepléssel lenne elégedett a kontinensviadalon?
- Akárcsak a tavalyi világbajnokság előtt, ezúttal is optimista vagyok. Bár sokan meglepetésnek könyvelték el az Oroszországban szerzett bronzérmet, én ezt a szereplést elvártam a csapattól, és most is bízom a sikerben. Egy évvel ezelőtt átalakult kerettel és új edzőkkel vágtunk neki az aktuális világversenynek, azóta volt egy évünk a közös munkára, amely meg kell, hogy hozza az eredményt. Igaz a főpróba nem volt a legtökéletesebb: bár megnyertük az utolsó felkészülési tornát, a horvátok ellen mutatott játékkal nem lehettünk elégedettek. A felkészülés utolsó hetében a játék gyorsításán van a hangsúly, és azon is dolgozunk, hogy jövő héten szellemileg és fizikálisan frissen léphessünk pályára az első csoportmérkőzésünkön.

Forrás: handballphotos.com

Forrás: handballphotos.com

- Mit vár el saját magától az Eb-n?
- Ami az önmagammal szembeni elvárásaimat illeti: ezúttal is arra törekszem, hogy a maximumot tudjam nyújtani Svédországban. A bajnokság őszi idényében hullámzó teljesítményt nyújtottam, ezt a kiegyensúlyozatlanságot szeretném kiküszöbölni, arra törekszem, hogy az Eb ideje alatt végig csúcsformában tudjak kézilabdázni.