Vágólapra másolva!
A remekül játszó MKB Veszprém tízgólos előnyt szerzett a vendég dán Kolding ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az EHF-kupában a Dunaferr súlyos, 12 gólos vereséget szenvedett a spanyol Aragon zaragozai otthonában

férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém - Kolding (dán) 32-22 (16-10)
a magyar csapat gólszerzői:
Lazarov 9/2, Gál 8, Lapcevic 4, Iváncsik G. 4/1, Eklemovic 3, Tombor 2, Cozma 1, Perez 1

Nehezen lendültek bele a csapatok, eleinte alig esett gól, aztán a Veszprém előbb megnyugodott, és az év legjobb férfi játékosának választott Gál duplájával 4-2-re ellépett. A folytatásban is jól védekezett a hazai gárda, ám 7-4 után gyorsan felzárkózott a rivális.

Állandósult a 2-3 gólos különbség, majd a 20. perc tájékán ritmust váltott a Veszprém, és pillanatok alatt 12-7 lett az állás. A hazaiak emberhátránya alatt alig csökkent az előny, mert Peric két büntetőt is megfogott. Majd amikor a vendégektől állítottak ki a bírók, közvetlenül a szünet előtt minden addiginál nagyobb lett a differencia.

A fordulás után Lazarov folytatta a gólgyártást (19-11), ám Iváncsik látványos ejtése után a dánok sorozatban háromszor is betaláltak. A 41. percben a sérüléséből felépült Perez játékra jelentkezett. A holtponton azonban megint Peric kapus lendítette át a magyar bajnokot. Gál akár kétszámjegyűvé növelhette volna a különbséget, ám 23-14-nél kísérletét védte a vendég hálóőr. A Kolding, majd újból Lazarov pillanatai következtek, és 27-18-nál időt kért a rivális, de újabb gólt kapott.

A hajrában Tombort kiállították, de Gál megint villant (29-19), és ez a különbség a lefújásig nem változott. A nagy különbség ellenére keménynek ígérkező visszavágót jövő szombaton 16.15-kor rendezik Koldingban.

További szombati eredmények:
Medvegyi Csehov (orosz) - Gummersbach (német) 31-37 (16-20)
Celje (szlovén) - Flensburg-Handewitt (német) 41-31 (21-14)

következik:
Pick Szeged - Valladolid (spanyol), vasárnap 13.05